19 / 04 / 2024

Mert Boysanoğlu: 2017'de konut sektörü canlanacak!

Mert Boysanoğlu: 2017'de konut sektörü canlanacak!

Mert Boysanoğlu, "İstanbul Maltepe, Dragos, Kozyatağı ve Fulya'da konut projeleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bunun dışında farklı lokasyonlarda da büyük çaplı kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalışmalarımız devam ediyor" diye konuşuyor.



Mert Boysanoğlu, aile şirketi Mesa'da bu yıl eylül ayında genel müdürlüğe geldi. Her ne kadar genel müdürlük koltuğuna yeni otursa da Boysanoğlu, tam 13 yıldır Mesa'da iş geliştirme müdürlüğünden genel müdür yardımcılığına kadar çeşitli pozisyonlarda görev aldı. Şimdi genel müdürlük koltuğunda Boysanoğlu'nun her zamankinden daha yoğun bir gündemi var. Bu gündemin ilk sırasında şirketin cirosunu artırmak yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 1.300'ü aşkın konut satışı yaparak yaklaşık 1,6 milyar TL'lik konsolide ciroya ulaşan şirket, bu yılı 1,8 milyar TL'lik ciro ile kapatmayı hedefliyor. Aynı zamanda dünyanın her yanında hizmet vermiş bir müteahhitlik şirketi olduklarını belirten Boysanoğlu, son birkaç yıldır şirket konsolide ciroları içinde müteahhitlik işlerinin payının çok azaldığını, yeni dönemde kendilerine koydukları önemli hedeflerden birinin müteahhitlik hizmetlerinin ciro içindeki payını artırmak olduğunu ifade ediyor. Bu yılki büyümelerine müteahhitlik işlerinin büyük katkı sağlamasını beklediklerini de sözlerine ekliyor. 


Mesa halihazırda hem İstanbul hem Ankara'da çeşitli projeler üzerinde çalışıyor. İstanbul Büyükçekmece'de az katlı villalardan oluşan Yeşilkaya ile Küçükçekmece'de Tema İstanbul, Ankara'da ise Park Mozaik ve Mesa Koza 66, şirketin şu anda üzerinde çalıştığı projeler. Ayrıca Polonya'nın başkenti Varşova'da da konut projeleri gerçekleştirdiklerini anlatan Boysanoğlu, "İnşaatı devam eden ve önümüzdeki iki yılda yurt içi ve yurt dışında yatırımcı olarak planladığımız projelerimizin toplam yatırım değerleri 8,5 milyar lirayı buluyor" diyor. 


Mesa'nın önümüzdeki dönemde yeni başlayacak projeleri de var. Şirket Ankara'da Eryaman'da konut projesine başlayacak. Bodrum'da otel ve villalardan oluşan premium bir proje gerçekleştireceklerini anlatan Boysanoğlu, "İstanbul'da ise Maltepe, Dragos, Kozyatağı ve Fulya'da konut projeleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bunun dışında farklı lokasyonlarda da büyük çaplı kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalışmalarımız devam ediyor" diye konuşuyor. 


Boysanoğlu, tüm bu projelere devam ederken gayrimenkul sektörünün geleceğinden umutlu, Bu yılın sonuna kadar inişli çıkışlı sürecin devam edeceğini ancak 2017'de konut sektöründe canlanma beklediğini söylüyor. "Şirket olarak planlarımızı bu yönde yapıyoruz" diye konuşuyor. 


"TATLI SU AKVARYUMLARI ÖZEL İLGİ ALANIM" 


Boysanoğlu hobi olarak serbest dalış yapıyor. 

Fırsat buldukça amatör olarak su altı fotoğrafları çekiyor. İlgi alanlarıyla ilgili olarak şöyle konuşuyor: "Su altında olmak beni inanılmaz rahatlatıyor. Aslında ne kadar büyük bir dünyanın ne kadar küçük bir parçası olduğumu hatırlatıyor. Bunun yanında tatlı su akvaryumları ilgi alanım. 

'Aqua Landscaping' ile bir ara uğraştım. Fakat şu ara hiç fırsat bulamıyorum, çok zaman alan ama gerçekten de çok sevdiğim bir uğraş. Bununla beraber arkadaşlarımız ile birlikte kurduğumuz küçük bir otomobil kulübümüz var. Fırsat buldukça organizasyonlar yapıyoruz." 


Capital 


Geri Dön