19 / 04 / 2024

Merter 5 yılda alışveriş ve eğlence merkezi olacak!

Merter 5 yılda alışveriş ve eğlence merkezi olacak!

40 bin kişinin çalıştığı ve günde 9 bine yakın alıcının tekstil alışverişi için geldiği Merter, kabuk değiştiriyor. Merter Tanıtım Grubu"nun hazırladığı 5 yıllık plan çerçevesinde bölge Milano gibi alışveriş cenneti olacak



40 bin kişinin çalıştığı ve günde 9 bine yakın alıcının tekstil alışverişi için geldiği Merter, kabuk değiştiriyor. Merter Tanıtım Grubu"nun hazırladığı 5 yıllık plan çerçevesinde bölge Milano gibi alışveriş cenneti olacak. 20 otelin yapılacağı Merter; Rixos, Accor ve Cevahir gruplarının yatırım için radarına girdi.

TEKSTİL sektörünün kalbinin attığı, günde uçakla 9 bine yakın alıcının ziyaret ettiği Merter, İstanbul"un yeni alışveriş, otel ve eğlence merkezi olmaya hazırlanıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı"na yakınlığı nedeniyle de özellikle yabancı tekstil ve hazır giyim alıcılarının uğrak noktası olan ama ağırlıklı olarak günübirlik ziyaret edilen Merter, Merter Tanıtım Grubu"nun önderliğinde hem yeni otel ve eğlence merkezlerine kavuşacak hem de Milano gibi bir alışveriş cenneti olacak. Aralarında Rixos, Cevahir, Accor gibi gruplar Merter"de otel yatırımı için arayışa girerken 7 otel için düğmeye basıldı.

Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ercan Tan, 8 ayda Merterli işadamları, belediye ve yatırımcılarla yaptıkları 200"e yakın kahvaltının meyvalarını toplamaya başladıklarını belirterek, œMerter bugüne kadar ucuz üretimin ve ucuz mal almak isteyenlerin uğrak yeri olarak görüldü. Biz bunu değiştirmek için Merter Tanıtım Grubu"nu kurduk ve 7-8 aydır konuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. İlk hareket ise turizm alanında yaşandı dedi.

20 otel projelendirildi

Belediyenin desteğiyle 3 otopark yapıldığını aktaran Tan, œMerter"de 20 otel yapılması projelendirildi. Otellerin yanı sıra gelenleri bölgede ağırlayabilmek için cafe ve restoranlar da yapılacak. Bu konuda Belediye de destek veriyor. Merter"e günde uçakla 8-9 bin kişi geliyor. Gelenler burada 2-4 saat vakit geçirdikten ve alışverişlerini yaptıktan sonra ya ülkelerine dönüyor ya da Taksim"e gidiyor. Biz bunu değiştirmek için bir plan hazırladık diye konuştu.

Bölgede 3 otelin bulunduğunu, 7"sinin de başlamak üzere olduğuna dikkat çeken Tan, œSemtin simgesi haline gelen Güneş Otel"in sahibi de Merterli işadamları olarak birkaç otelin işletmesini birlikte yapmamızı önerdi. Belediye"nin bir otoparkına da otel yapılması için görüşmeler sürüyor. Merter"de ciddi bir otel ihtiyacı var. Planlar hayata geçtiğinde Taksim"deki Talimhane gibi bir alanı Merter"de de kurmuş olacağız değerlendirmesini yaptı.

Ercan Tan, Merter Tanıtım Grubu olarak hazırladıkları planın 5 yıllık olduğunu da sözlerine ekledi.

Bölgenin ihracatı 3 milyar $"ın üzerinde

- Merter"de 6 bine yakın işletme bulunuyor.

- Bölgede yılda 3 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleşiyor.

- Bölgede 40 bin kişi çalışıyor.

MİLANO"DAKİ GİBİ CADDE YAPILACAK

Merter"de adeta ˜patlama" yapmayı hedeflediklerini ve çehresini tamamen değiştireceklerini söyleyen Ercan Tan, œMerter"in ana caddesi Ahmet Kutsi Tecel Caddesi"ni Milano"daki gibi yaparak alışveriş turistini çekeceğiz dedi.

Vakko arazisine ˜Küçük Merter"

- Merter"de Eroğlu Grubu"nun Vakko arazisinde de bir otel projesi olduğunu hatırlatan Ercan Tan, œEroğlu Grubu burada 2 yüksek kule yapacak. Bunların ortasında 35 bin metrekarelik bir alışveriş alanı oluşturulacak. Burada küçük bir Merter gibi çarşı projesi gerçekleştirilecek. MESİAD olarak bizim buradaki 2 kuleden birinin otel diğerinin de ofis olarak tasarlanması talebimiz var dedi.
Vatan/Hale Tüzün


Geri Dön