26 / 04 / 2024

Merter'de belediye 50 milyon dolarlık altyapı yatırımı yapacak!

Merter'de belediye 50 milyon dolarlık altyapı yatırımı yapacak!

Merter, Milano gibi bir moda merkezine dönüşüyor. Aralarında Hilton, Anemon, Cevahirin bulunduğu büyük otel zincirlerinin yatırıma hazırlandığı Merter'de belediye 50 milyon dolarlık altyapı yatırımına imza attı  



Merter, Milano gibi bir moda merkezine dönüşüyor. Aralarında Hilton, Anemon, Cevahirin bulunduğu büyük otel zincirlerinin yatırıma hazırlandığı Merter'de belediye 50 milyon dolarlık altyapı yatırımına imza attı. Orka gibi büyük markaların da yöneldiği bölgede bina fiyatları yükselmeye başladı.

Tekstil imalatının yükselen değeri olarak görülen Merter yeniden yapılanıyor. Özel-likle tekstil siparişlerinin Uzakdoğu'dan vazgeçip yeniden bölgeye dönmesi ve sektördeki canlanma Merter'in yüzünü değiştiriyor. Merter'e, aralarında Hilton, Anemon, Cevahir'in bulunduğu büyük otel zincirleri gitmeye başladı. Semt hazır giyim markalarının da yeniden merkezi oldu. Yeni açılan kapalı otoparkları, değişen caddeleri ve dükkanları ile Milano'nun ünlü moda semtlerine benzeme yolunda hızlı biçimde ilerliyor.
Bir tarafında E-5, bir tarafında Tem otoyolu, bir tarafta havaalanı bulunan Merter'in organize sanayi için yapılmış alt yapısı da bölgenin avantajlı bir biçimde gelişmesini sağlıyor. Merter'deki imalatçıların yavaş yavaş fason üretimden çıkıp modaya kaymaya başlamasıyla şirketler de artık showroom yapmaya ağırlık veriyor. Güngören Belediye Başkanı Yücel Kara¬man, geçmişte imalat konusunda tekstilin önemli merkezlerinden olan Merter'in, ticarete yönelik olarak kabuk değiştirmeye başladığını söyleyerek, belediyenin çevre güzelleştirme ve alt yapı yatırımlarına ağırlık verdiğini kaydetti. Karaman, belediye olarak bu çalışmalar için 50 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ifade etti.
Merter'deki değişim hakkında bilgi veren Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ercan Tan, 1980'lerde Türkiye ihracatında en büyük paya sahip olan Merter'in son yıllarda hızlı bir değişim içine girdiğini söyledi. Yolların ve altyapılarının toparlanması için bir çalışma yaptıklarını belirten Tan, Büyükşehir Belediyesi ve Güngören Belediyesi'nin de kendilerine destek Iverdiğini söyledi. Tan, bu çalışmanın ardından geceleri de gündüz gibi olan bir Merter hayallerini gerçekleştirme çalışmalarına başladıklarını belirtti.

İki yıl içinde otel sayısı 20'ye çıkacak

Bölgeye daha fazla otel getirmeye çalıştıklarını aktaran Tan şunları söyledi: "Dolayısıyla otellerle çalışmaya başladık. Şu anda Greenpark, Zoe ve Güneş otel var. Bu oteller yeterli değildi. 7 tane yeni otel için daha görüşmeye başladık. Şu anda aralarında Hilton, Anemon, Cevahir'in de olduğu birçok otel Merter'e ilgi göstermeye başladı. Merter'de yer bulup otel yapmak için çalışma yapmaya başladılar. Belediyeler de kamu yararı gözeterek otellere ek teşvikler ve destekler vermeye başladılar. Otoparkta kolaylık gösterdiler. Binaya kat vermekte kolaylık göstererek destek verince otellerin Merter'e ilgisi arttı." Hilton ve Cevahir gibi otellerin gelmesi ile daha alt katmandaki otellerin de bölgeye giriş yapacaklarını düşündüklerini aktaran Ercan Tan, "Bu rüzgarla 2011-2012 yılı içinde 20 oteli buluruz" dedi.

Büyük otoparkta defile yapacaklar
Ercan Tan, Merter'de iki tane dev otoparkın da yapıldığını söyledi. Bunlardan bir tanesinin bittiğini diğerinin de 1 aya kadar çalışmaya başlayacağını kaydeden Tan, otoparkların her birinin 500 araç kapasiteli olduğunu belirtti.

Markaların Merter'de yer açma, şhow yapma derdine girdiğine de işaret eden Tan, "Biz de bitireceğimiz otoparkın bi-rinde açık hava tiyatrosu oluşturarak firmalarımıza devamlı defile yaptırmak istiyoruz. Modanın bütün trendlerini burada gösterebileceğiz" diye konuştu.

Ahmet Kutsi Tecer'de Nişantaşı havası esecek
Hem perakende hem de moda merkezlerini barındıran Merter, 18 Mart -26 Nisan tarihleri arasında  yapılacak İstanbul Shopping Fest'e hazırlanıyor. Özellikle perakendecilerin yer aldığı Ahmet Kutsi Tecer'i festivale yetiştirmek için caddede
çalışmaların başladığını anlatan Ercan Tan şöyle konuştu:
"Bunun için bölgedeki binaların dış cepheleri yenilenecek. İspark'ın oto-parkları kaldırılarak kaldırımlar genişletiliyor. Büyük kafelerin ve perakendecilerin gelmesi sağlanacak. Mağazalarında şekli değiştirilerek o cadde üzerinde Nişantaşı havasında bir hava yaratmak istiyoruz."
Dünya/Leyla İlhan

 

 

 


Geri Dön