25 / 04 / 2024

MERYAP, Mersin'in kentsel dönüşümünü üstleniyor!

MERYAP, Mersin'in kentsel dönüşümünü üstleniyor!

Ekonomi Bakanı Çağlayan: "Mersin dünyanın önemli ticaret, kültür ve turizm merkezlerinden biri olacak" diye konuştu



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Akdeniz’in incisi olan Mersin’in dünyanın önemli ticaret, kültür ve turizm merkezlerinden biri olacağını vurguladı.

Çağlayan, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği’nce (MERYAP) düzenlenen "kentsel dönüşüm" konulu toplantıda, müteahhit firmaların Mersin’e hizmet etmenin sorumluluğu altında, nasıl bir kentleşme olması konusunda önemli bir tartışma imkanı sağladığını, bundan dolayı derneği kutladığını kaydetti.

İnşaat sektörünü "baba yiğit bir sektör" olarak tanımlayan Çağlayan, "Neden İnşaat sektörü Türkiye’yi dünyada 17. büyük ekonomi yapan bir sektör. Şu anda 1.8 milyon kişinin direkt istihdam edildiği bir sektör. Bu sektörün Türkiye ekonomisine büyük katkısı var. 2010 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 9 büyüdü.

İnşaat sektörü yüzde 17.2 büyüdü. Türkiye’nin yüzünü ağartan bir sektör" dedi. Çağlayan, Türk müteahhitlik sektörünün ciddi bir basamak atladığını, Çin’den sonra dünyanın ikincisi konumunda olduğunu vurguladı.

Çağlayan, deprem kuşağında olan Türkiye’de müteahhitliği tekniğine göre yapmak gerektiğini belirterek, "Depremde ölmek kader değil. Tedbir almamaktan kaynaklanıyor. Allah önce bu tür felaketleri görmezlikten gelenlerden korusun. Asıl sorun bu" dedi.

Mersin’in Akdeniz Oyunları’nın nimetlerinden faydalanacağını vurgulayan Çağlayan, şöyle konuştu:

"Mersin’de işsizliğin temel noktası mesleki eğitim. Mersin’deki kardeşlerimizi vasıflı eleman haline getiriyoruz. İş arayan biri ’her işi
 yaparım’ diyor. Böyle bir sektör yok. Akdeniz Oyunları istihdam konusunu giderecek. Mersin istihdamı en fazla yapan ikinci il olmuştur. Söz verdik Mersin’deki insanımızı boş bırakmayacağız. İşte inşaat sektörünün de önemi burada. Mersin’le ilgili yapılacak her konu üzerindeki çalışma benim boynumun borcu demiştim. İstediğimiz çalışmaları elde ediyoruz. Akdeniz’in incisi olan Mersin, dünyanın önemli ticaret, kültür ve turizm merkezlerinden biri olacak."

Çağlayan konuşmasında Mersin İdmanyurdu’nun kendisinin taraftarı olduğu Galatasaray’a yenilmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü de ifade etti.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise Mersin’in güzel projeleri olduğu gibi çarpık sağlıksız bölgelerinin de bulunduğunu belirtti.

Güzeloğlu, kentsel dönüşümü artık başlatmak istediklerini, toplantıdan beklentisinin bu yönde olduğunu, Mersin’in artık zorunlu yapması gereken bu dönüşümü tüm Türkiye’ye ispat etmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Çağlayan’a plaket ve el figüründe nazar boncuğu hediye edildi.

AA


Geri Dön