29 / 03 / 2024

Meryem Ana Evi ziyaretçi akınına uğradı!

Meryem Ana Evi ziyaretçi akınına uğradı!

Bülbül Dağı'nda yer alan ve Hz. Meryem'in son yıllarını burada geçirdiği, mezarının da aynı bölgede bulunduğuna inanılan Meryem Ana Evi, bu özelliğiyle Hristiyanlar tarafından kutsal kabul ediliyor.




Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden "Meryem Ana Evi", yaz döneminde yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı.


İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Efes Antik Kenti yakınlarında bulunan Bülbül Dağı'nda yer alan ve Hz. Meryem'in son yıllarını burada geçirdiği, mezarının da aynı bölgede bulunduğuna inanılan Meryem Ana Evi, bu özelliğiyle Hristiyanlar tarafından kutsal kabul ediliyor.


Meryem Ana Evi'nin yakınında yer alan "Dilek duvarı"nın da büyük ilgi gördüğü bölgede, ziyaretçiler tarafından asılan kağıtlarda hemen her dilden dileğe rastlanıyor. Bazı ziyaretçiler ise içeride dua ettikten sonra dışarıda mum yakıp dilek tutuyor.


Turist rehberi Hüsnü Özkaynak, AA muhabirine Meryem Ana Evi'ne her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin geldiğini söyledi.


Özellikle yaz döneminde yabancı ziyaretçi sayısının artığını, Ramazan Bayramı dolayısıyla tatilini Ege Bölgesi'nde değerlendirmek isteyen yerli turistlerin de tercihinin Meryem Ana Evi olduğunu belirterek, "Bu yıl ziyaretçi sayısı geçen yıllara oranla daha da arttı" dedi.


Gazete Yenigün




Geri Dön