18 / 04 / 2024

Meryem Ana Evi'ne 700 bin ziyaretçi bekleniyor!

Meryem Ana Evi'ne 700 bin ziyaretçi bekleniyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden biri olan İzmir'in Efes Antik Kenti yakınlarında bulunan Bülbül Dağı'nda yer alan Meryem Ana Evi'ne yıl sonuna kadar 700 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor...



Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden biri olan İzmir'in Selçuk ilçesi Efes Antik Kenti yakınlarında bulunan Bülbül Dağı'nda yer alan Meryem Ana Evi'ne yıl sonuna kadar 700 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Hristiyanlar tarafından "hac merkezi" kabul edilen, bu özelliğiyle de Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden biri olan "Meryem Ana Evi" ni, yıl sonuna kadar 700 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. İzmir'in Selçuk ilçesi Efes Antik Kenti yakınlarmda bulunan Bülbül Dağı'nda yer alan Meryem Ana Evi, Hristiyan tarihçiler tarafından Hz. Meryem'in yaşamış olduğu ve burada ölümünün ardından göğe yükseldiği yer olarak kabul ediliyor.

Hristiyanlar tarafından "hac merkezi" kabul edilen Meryem Ana Evi'ni, her yıl binlerce turist ziyaret ediyor. Meryem Ana Evi'ne girişte bilet kesen Selçuk Belediyesinin yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçen yıl 630 bin olan ziyaretçi sayısmm, bu yıl sonunda 700 bin civarında olması bekleniyor. Hristiyanlar, Meryem Ananın yaşadığı evin kalıntıları üzerine inşa edilen, temelleri I. ve IV. asra, duvarlarmm bir kısmı VII. asra ait şapelde, dua ediyor. Ayrıca isteyenler, şapel yanındaki bölümde mum yakıp dilek diliyor, kiliseden çıkışta merpenlerden inilerek ulaşılan üç çeşmeden şifalı olduğuna inanılan sudan içiyor. Ayrıca çeşmelerin yanmda yer alan "Dilek Duvarı" da büyük ilgi görüyor. Yaklaşık 20 metre boyunca devam eden birbirine bağlı çaputlardan oluşan duvarda, ziyaretçiler tarafından asılan kağıtlarda hemen her dilden dileğe rastlamak mümkün.

ZİYARETÇİ 3 PAPA
Efes civarında yaşayan Hristiyanlar tarafından 18.yüzyıl sonlarına dek Meryem Ana'nın evi olarak kabul edilen ve dini anma törenleri gerçekleştirilen yer, zamanla unutulduktan sonra 19. yüzyılda Almanya'da yaşayan ve Efes'e hiç gelmeyen Rahibe Anna Catherine Emmerich'in gördüğü rüyalar üzerine yapılan araştırmalarla yeniden ortaya çıkarılmış, 1957 yıkıda da Papalık tarafından Meryem Ana Evi olarak kabul edilerek kutsanmıştı. Hıristiyanlığın en önemli kutsal mekanları arasında yer alan Meryem Ana Evi, 1967 yılında Papa 6. Paul, 1979 yılında Papa 2. Jean Paul, ve 2006 yıkıda da Papa 16. Benedictus tarafından ziyaret edilmişti.

Günboyu

Geri Dön