28 / 03 / 2024

Merzifon’a kurulacak fakültenin projesi hazırlanıyor!

Merzifon’a kurulacak fakültenin projesi hazırlanıyor!

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Merzifon' da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi' nin açılması için üzerlerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirdiklerini ifade etti...




Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Merzifon'da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin açılması için üzerlerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirdiklerini söyledi.


Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim ve Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı’yı ziyaretleri esnasında konuşan Rektör Orbay, Merzifon Kaymakamlığı, Merzifon Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği ve eğitime gönül veren birçok insanın yardımlarını bu konuda esirgemeyeceğine inandığını ifade etti.


Amasya Üniversitesi Senatosu'nun Merzifon’a İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurma kararı aldığını hatırlatan Rektör Orbay, “Bu kararı Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) göndermiştik. YÖK’de bir ay önce bu kararın uygun olduğunu bildirdi ve MEB’e kararı iletti. Karar inceleme aşamasında. İnceleme bittikten sonra Bakanlar Kurulu imzasına sunulacak. Bu süreç içerisinde 80 dönümlük bir arazinin üniversitemize tahsisi gerçekleşti. Şimdi fakültenin projesini hazırlıyoruz.” şeklinde konuştu.


Merzifon'da fakültenin ayakta durabilmesinin verilen taahhütlerin hayata geçirilmesine bağlı olduğunun altını çizen Rektör Orbay, fakültenin Merzifon'a, Türkiye'ye ve evrensel anlamda da insanlığa hayırlı olmasını diledi.


Kaymakam Mehmet Fatih Geyim ise fakülte projesi üzerinde titizlikle çalıştıklarını belirterek, fakültenin Merzifon’a ivme kazandıracağını kaydetti.



Kırıkhan Olay


Geri Dön