19 / 04 / 2024

Mesa 24 Çengelköy'de 6 milyon TL'ye satılık villa!

Mesa 24 Çengelköy'de 6 milyon TL'ye satılık villa!

İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi tarafından, İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Mesa 24 Çengelköy Evleri Sitesi'nde bulunan villa satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazın toplam bedeli 6 milyon TL olarak belirlendi.



İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Mesa 24 Çengelköy Evleri Sitesi'nde bulunan villa, İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı. Taşınmazın toplam bedeli 6 milyon TL olarak belirlendi. 


T.C.İSTANBUL ANADOLU 10. İCRA DAİRESİ 


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRIMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: 


1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri 

İstanbul İli, Üsküdar ilçesi, Çengelköy Mahallesi, 876 ada, 85 parsel no'lu, 4.352,05 m2 miktarlı, 7 adet dubleks konut nitelikli ana taşınmazın üzerindeki bodrum + Zemin + I normal katlı Bl (bağımsız bölüm no:l) 62172/435205 arsa paylı villadır.Satışa konu taşınmaz İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Çengelköy Mahallesi, Kaldırım Caddesi No:24 Mesa 24 Çengelköy Evleri Sitesi içinde yer almaktadtr. İstanbul Boğazı'nın Anadolu yakasındaki semt, boğaz geri görünüm ve etkilenme alanı içinde kalmaktadır. Sahile uzaklığı kuş uçuşu 1.000 metre civarında olup yakınında ortaokul ve çocuk parkı bulunmakta, Mesa Çengelköy Evleri'nin takribi doğu kısmında kalmakta, yan yol ile Kaldırım Caddesi irtibatlıdır. Kısmi plansız yapılaşmaların da görüldüğü senitte, planlı, yapılmış birkaç siteden biri olup site İçi sakin, az katlı, özel korumalı, çoğu birbirini tanıyan Sosyal grupların oturduğu kısmen yazlık, kışın da kullanılabilen gelir düzeyi orta ve kısmen yüksek ailelerce ikamet için tercih edilen bir yerleşim bölgesi olduğu, belediye ve diğer kamu alt yapı hizmetlerinden faydalanabildiği, ulaşım yönünden İstanbul genel şartlarına göre vasat ulaşılabilir konumda olduğu görülmüştür. Taşınmazın bulunduğu sitenin etrafı koruma duvarı çevrili, özel korumalı, giriş çıkışı kontrollü, yeşil alan içinde 7 adet villa ve Sosyal tesislerden olduştuğu görülmüştür. Ortak kullanıma ait olan bu sosyal tesislerden bazıları; yürüme ve bisiklet parkuru, yüzme havuzu, güneşlenme terası, çocuk oyun alanı, hobi bahçeleri, özel otoparklar ve benzeri... Bina I bodrum kat + I zemin kat + I normal kat =toplam 3 katlı binadır. Betonarme karkas teknikle, ayrık nizam 1997 yılında yapımına başlanıp 2000 yılında yapı kullanma izin belgesi aldığı görülen bina Şehircilik Bakanlığı'nın 2014 yılı yapı sınıfları tariflerine gÖre4-A mimari hizmet stnıfındadır, mimari projesinin, kullanılan malzeme ve işçiliğinin kaliteli olduğu görülmüştür. Bodrum kat; sığınak, hidrofor ve kalorifer dairesi, hol, çamaşır odası, dinlenme salonlu sauna ve banyo hacmi olarak projelendirilmiş, ancak doğalgaz kombi ısıtmaya geçildiğinden bu alan ve sığınak alanının halihazırda hobi salonu olarak kullanılmakta olduğu görülmüştür. Zemin katta giriş holü, mutfak, kış bahçesi, merpen holü, koridor, ortak banyo, banyolu ve soyunma odalı ebeveyn yatak odası ayrıca 3 yatak odası, çatı arasında çatı eğimi içinde merpen holü, biro da, duş olduğı görülmüştür.Binada kaliteli malzeme ve işçilik kullanıldığı görülmüş olup ısı yalıtımlı taş ve kısmen ahşap dış kaplamalı, çatısı shingle, ıslak hacimler kaliteli mermer, kısmen seramik diğer zeminler kaliteli ahşap parke, sıhhi tesisatın kullanılır halde olduğu, saten alçı duvar ve tavan kaplamalı, salonun şömineli olduğu, toplam kullanım alanının 4) I m2 olduğu (ayrıca yapı ruhsat ve iskan belgesinden görülmüştür) tespitleri yapılmıştır. 


Adresi : İstanbul İli. Üsküdar ilçesi, Çengelköy Mahallesi,Kaldırım Caddesi No:24 Mesa 24 Çengelköy Evleri Sitesi, Bağımsız Bölüm No: I 

Yüzölçümü : 411 m2

Arsa Payı : 62172/435205

İmar Durumu rÜsküdar Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Müd. 18.02.2014 tarih ve 953 sayılı imar bilgi yazılarına göre; Çengelköy Mah, 148 patta, 876 ada, 85 parsel sayılı yer 04.09.2013 t. tarihli 1/1000 Ölçekli Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı'nda kısmen TAKS:0.15, KAKS :0.30. H=6.50 m (2 kat) irtifada düşük yoğunluklu konut alanında, kısmen de (cüzi bir kısmı) İmar yolu alanında kalmaktadır.


Kıymeti : 6.000.000.00 TL

KDV Oranı :%I8

Kaydındaki Şerhler : İrtifak hakkı vardır. Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü : 15/10/2015 günü 15:00 -15:10 arası

2. Satış Günü : 09/11/2015 günü 15:00-15:10 arası

Satış Yeri : ANADOLU ADALET SARAYİ MEZAT SALONU


Satış şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uya p.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV. 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (İS) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden İtibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isleyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- İİK 127 Md. GÖRE SATIŞ İLANI TEBLİĞİ:Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez taoy-kaydında belirtilen) alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ İmkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine/îcaim]olmak üzere ilanen tebliğ olunur.


7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bj(gi almak isleyenlerin 2014/173 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.25/08/20l5



Geri Dön