28 / 03 / 2024

Mesa 3.5 milyarlık yatırımla 6 proje inşa edecek!

Mesa 3.5 milyarlık yatırımla 6 proje inşa edecek!

Mesa, 2017'de 3.5 milyar liralık yatırımla 6 yeni projeye başlayacak. Mesa yeni projeleri ile yaklaşık 4 bin konut hayata geçirecek.



Geçen yıl yaklaşık yüzde 8'lik bir büyüme yakalayan ve 4 bin 500 kişilik istihdam sağlayan Mesa, 2017'de 3.5 milyar liralık yatırımla 6 yeni projeye başlıyor. Yeni projelerle yaklaşık 4 bin konut inşa edeceklerini belirten Mesa Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, "Bodrum,  Ankara  ve Polonya'da bir, İstanbul'da ise 3 proje yapacağız. 2 bin 500 konut satışı ile 1.7 milyar TL'lik ciroya ulaşmayı ve yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz" dedi. Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu da, zor bir yılı geride bırakan gayrimenkul sektörünün hükümetten önemli destekler gördüğünü söyledi. "Faizlerin yüzde 1'in altına düşmesi, KDV indirimi, yabancıya satışta sağlanacak KDV muafiyeti, harç muafiyetleri, Emlak Konut öncülüğünde yapılan kampanyalar ve uygun ödeme seçenekleri ile 2017 daha iyi bir yıl olacak" diyen Boysanoğlu, bu yıl bekleyen alıcıların da harekete geçeceğini ifade etti. Sektör sorunlarını da aktaran Boysanoğlu, doğru alanda doğru proje için sağlıklı verilere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.


POLONYA 'DA KONUT YAPACAK

Yeni yatırımlar hakkında bilgi veren Mesa Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu da Polonya'da yaptıkları 330 konutluk projenin bu yıl tamamlanacağını belirterek, "Varşova'daki 2 arsamız için çalışmalarımız sürüyor. Projeleden birine bu yıl başlayacağız" dedi.


Sabah 


Geri Dön