29 / 03 / 2024

Mesa Çamlıca Evleri'nin terk alanları meclise taşındı!

Mesa Çamlıca Evleri'nin terk alanları meclise taşındı!

Üsküdar Kısıklı Mahallesi Bağlar Yolu Caddesi'nde bulunan 42 bin 500 m2 alana inşa edilen Çamlıca Mesa Evleri ile ilgili tartışma Büyükşehir Meclisine taşındı.



Üsküdar Kısıklı'da bulunan milyon dolarlık Mesa Çamlıca Evleri kamuya terk edilmesi gereken alanları tel örgü ile çevirmiş durumda. Terk alanları villa sahipleri tarafından kullanılmaya devam ediliyor. Konuyu IBB'ye taşıyan Hüseyin Sağ, "İskan alındıktan sonra 5 villada onaylı projelerine aykırı olarak büyümeler ve işgal devam ediyor" dedi. 


Üsküdar Kısıklı Mahallesi Bağlar Yolu Caddesi'nde bulunan 42 bin 500 m2 alana inşa edilen Çamlıca Mesa Evleri ile ilgili tartışma Büyükşehir Meclisine taşındı. Kamuya terk edilmesi gereken alanların tel örgü ile çevrildiği ve alanlarda yapılaşmanın devam ettiği ile ilgili CHP Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, yazılı bir önerge verdi. 


SAĞ VERDİĞİ ÖNERGEDE ŞUNLARI İFADE EHİ: "BİR VİLLA 30 MİLYON TL"


 Üsküdar Kısıklı Malı. Bağlar Yolu Cad. Deva Sok. No:4 Üsküdar adresinde bulunan 42 bin 500 metrekare büyüklüğündeki bir arazi üzerinde hayata geçirilen Çamlıca Mesa Evleri toplam 115 adet konuttan meydana geliyor. 5 adet müstakil villa ile 20 adet 2 ve 3 katlı konut bloklarından oluşan Çamlıca Mesa Villa büyüklükleri de 950 metrekare olarak inşa ediliyor. Projede iskan alınmış olup satışı yapılmaktadır. Daire fiyatları 1.670.000 USD, villa fiyatları ise ise 8.5 milyon dolar artı KDV'dir. Bir önceki dönem bu mecliste parsel bazında plan değişikliği yapıldı. Bu rakamları niye verdim, 'burada oy verirken bir kere daha düşünün' diye. Bir oy diyerek geçmeyin bir villa 30 milyon. 


"İŞGAL VE BÜYÜME DEVAM EDİYOR" 


Firma sahibi, projenin tanıtım videosunda imar planı gereği % 50 dop alanının peyzaj çalışmaları yapılarak kamuya terk edileceğini söylüyor. Ancak her plan değişikliğinde olduğu gibi biz plan notlarını yazıyoruz ama uygulanıp uygulanmadığını takip etmiyoruz. Bu projede yine terk alanları tel örgülerle çevrilmiş kamuya kapalı. Üsküdar Belediyesi küçücük parkları törenle açarken yaklaşık 40 dönüm terk alanını park olarak törenle açmıyor. İskan alındıktan sonra 5 villada onaylı projelerine aykırı olarak büyümeler yapılıyor. Tabii zemin altında ve tabii zemin üstünde büyüme yapılıyor. Kamu terk alanının üzerinde inşaat şirketinin işgali devam ediyor. Yine aynı firmanın Yalnız Selvi Yolu Cad. No : 6 Çengelköy Üsküdar adresinde bulunan 46 bloktan oluşan Çengelköy Mesa Evleri'nde yine imar planı gereği terk edilmesi gereken alan villa sahipleri tarafından kullanılmaktadır. Tüm sorularımız her iki proje içinde geçerlidir.



Flas Haber 


Geri Dön