29 / 03 / 2024

MESA çoğunluk hisselerini Evren Ünver'e sattı!

MESA çoğunluk hisselerini Evren Ünver'e sattı!

46 yıllık MESA Holding, çoğunluk hisselerini de Turkven kurucularından Evren Ünver’e sattı. 48 ortağı bulunan şirkette hisse sahibi olarak eski yönetimden sadece Erhan Boysanoğlu kaldı.



İnşaat sektörünün kurumsal firmalarından MESA’daki hisse satışı kafaları karıştırdı. Firma satışı ve yeni ortağını açıkladı. 46 yıllık MESA’da çoğunluk hissesi özel sermaye şirketi Turkven kurucularından Evren Ünver’e sattı.  Migros, Medical Park, Doğtaş, Ziylan, Mavi Jeans gibi şirketlerde payları bulunan Turkven dünyanın önde gelen fonları SC Partners, Providence ile Advent gibi kurumlarla ortak yatırımlar yapıyor. Adını Turkven ile duyduğumuz Evren Ünver Mesa’daki alımı kendi adına kurduğu şirket üzerinden yaptı. Evren Ünver, inşaat sektörü yatırımları için Yeni Mesa’nın kısaltması olan YM Gayrimenkul’ü kurdu. MESA’nın yaklaşık yüzde 85 hissesi 50 bin TL sermeye ile kurulan bu şirket üzerinden yapıldı.


GENÇ KUŞAKLA OLMADI

Mesa’daki satış sürecini ve sonraki adımları Mesa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ile konuştuk.  Mesa’nın 10 yıl öncesine kadar 17 ortakla yürüdüğünü belirten Boysanoğlu, ikinci kuşak yöneticilerin devreye girmesiyle ortak sayının 48’i bulduğunu söyledi. Genç yöneticilerin beklenen performansı sergilemediğini belirten Boysanoğlu, “Şirket büyüdü ama ortaklar daha çok büyüdü. Çocuklar bizim kurduğumuz bütünün parçaları olamadı. MESA kurucuları olarak biz işimize sıkı sıkı bağlıydık. Gençlerin beklentileri yüksek ama çabaları yetersiz oldu. Bu defa şirket içinde karmaşa yaşandı.  Şirket anayasası çıkarmaya çalıştık. Baktık düzelecek gibi değil. Sonrasında herkesin ilerleyen yaş durumunu da düşünüp satış kararını verdik” dedi.


6 YIL ÖNCE TANIŞTI

MESA’nın yeni ortağı Evren Ünver ile 6 yıl önce tanıştıklarını söyledi. Mesa’nın Ankara’daki hastanesini satmaya karar verdiği dönem Turkven’in de talip olduğunu belirten Boysanoğlu şunları söyledi: “Turkven Grubu hastane için geldi ama fiyatta anlaşamadık. Bizim gibi Ankaralı olan Evren Bey ile o dönem tanıştım. Ara ara görüşürdük ve kendisi MESA’ya dahil olmak isteğini söylerdi. Geçen yıl ben bunun olabileceğini söyledim. Ama bunun fonla alakası yok. Evren Bey inşaat sektörüne ilgi duyuyordu. Ortaklara teklif ettim. İlk etapta hayır diyenler de oldu elbette. Ama yüzde 75 satış isteyince karar bu yönde oldu. Sözleşmeyi de 15 Ocak’ta imzaladık”.


'PARAMI ALIP GİTMEYİ İSTERDİM'



Evren Ünver’in alım yapmadan önce kendisine ‘Sen varsan ben varım’ dediğini belirten Erhan Boysanoğlu, “Aslında ben de paramı alıp çekilmekten yanayımdım. Ancak şirketin kuruluşundan bu yana ilişkileri ben götürdüğüm için biraz daha yürümem gerektiğini gördüm. 67 yaşındayım, 2-3 sene daha çalışırım. Sonrasında isterlerse mimar olan oğlumla süreci devam ettirirler” dedi.


'YABANCI FONLARI TÜRKİYE'YE GETİRECEK'

Yeni ortağına olan güvenini sık sık dile getiren Erhan Boysanoğlu, Evren Ünver’in yabancı fonlarla olan ilişkisinin MESA’ya önemli katkı sağlayacağını öngörüyor. Bunun yanında 46 yıllık Mesa’da DNA’nın bozulmayacağını belirten Boysanoğlu, “Evran Ünver açığımız olan finansman alternatiflerini önümüze koyacak ve  yeni işler geliştireceğiz. Amerika, Singapur, Japonya fonlarından yatırım bekleniyoruz” dedi.


Hürriyet



Geri Dön