20 / 04 / 2024

MESA, gayrimenkul sektöründe çalışmalarına devam ediyor!

MESA, gayrimenkul sektöründe çalışmalarına devam ediyor!

MESA, İstanbul'da Çamlıca'da MESA, Kartal MESA, Sahili MESA, MESA&Nurol Bahçeşehir Evleri ile Tema İstanbul, Ankara'da Park Mozaik ile MESA Koza 66 ve İzmir'de MESA Urla Evleri projelerinin satışlarına devam ediyor.



MESA Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Tokatlı, MESA'nın bugüne kadar 350 binin üzerinde insanın yaşadığı, yaklaşık 8 milyon metrekare alana kurulu, 80 bine yakın konutu inşa ettiğine dikkat çekiyor. MESA projelerinin, bulunduğu bölgelerde çağdaş yaşamın öncüsü olduğunu ve trendleri belirlediğini belirten Tokatlı, "Bugün, sektöründe kalitenin ölçümlenmesinde referans olarak kullanılan MESA standartları, 'konutta marka' ve 'yaşam markası' olarak anılmamızın en önemli sebebidir" diyor. 

Tokatlı, MESA'nın devam eden projeleri ile ilgili sonlarımızı şöyle yanıtlıyor: MESA 

Mesken'i tanıyabilir miyiz? 

MESA, 1969 yılında işi daha iyi ve sürdürülebilir yapma felsefesi ve mutlak kalite yaklaşımı ile Ankara'da kuruldu. Bugüne kadar, altyapı ve çevre düzenlemesini de içermek üzere, tasanmından tamamlanmasına, üretimin her aşamasında MESA imzası bulunan, içinde 350 binin üzerinde insan yaşadığı, yaklaşık 8 milyon metrekare alana kurulu 80 bine yakın konut inşa ettik. Konutun yanı sıra yurtiçinde ve yurtdışında iş ve alışveriş merkezleri, turizm ve spor tesisleri, sağlık ve kültür merkezleri, okullar, şehir parkları, camiler, büro binaları, sanayi tesisleri vb. yapılar inşa ediyoruz. MESA; bugün, inşaat/konut sektörünün yanı sıra sanayi/ imalattan hizmet sektörüne turizme kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor ve binlerce kişiyi istihdam ediyor. MESA'nın, çağdaş anlamda site yaşamı, satış sonrası hizmet, tünel kalıp sisteminin üretimi, teknolojisinin geliştirilmesi ve kullanımı gibi pek çok "ilk" ve "en"de imzası bulunuyor. MESA projeleri, bulundukları bölgelerde çağdaş yaşamın öncüsü olmuş, trendleri belirledi. Bugün, sektöründe kalitenin ölçümlenmesinde referans olarak kullanılan MESA standartları, "konutta marka" ve "yaşam markası" olarak anılmamızın en önemli sebebidir. 

Aslı Tokatlı, "MESA projeleri, bulundukları bölgelerde çağdaş yasamın öncüsü olmuş, trendleri belirledi. Bugün, sektöründe kalitenin ölçümlenmesinde referans olarak kullanılan MESA standarttan, "konutta marka" ve "yasam markası" olarak anılmamızın en önemli sebebidir" diyor. 


Çamlıca'da MESA hakkında bilgi verir misiniz? 

Çamlıca'da MESA, İstanbul'un en seçkin yaşam bölgesinde yer alan Boğaziçi Köprüsü, Şile Yolu, Kadıköy ve Üsküdar'a birkaç kilometrelik mesafede, 42 bin 500 metrekare büyüklüğündeki bir arazi üzerinde yükseliyor. Tarihi ve doğal atmosferi, panoramik İstanbul manzarası ile öne çıkıyor. Bölge dokusuna uyumlu yatay bir proje olan Çamlıca'da MESA, beş adet müstakil villa ile 20 adet iki ve üç katlı konut bloklarından oluşuyor. Projede sınırlı sayıda bulunan villalar, 950.9 metrekare büyüklüğünde yaşam alanları sunuyor. Geniş ve konforlu evler, Çamlıca'da MESA'da yalnızca villalarda değil, iki ve üçer katlı konut bloklarında da kendisini gösteriyor. Bu bloklarda 3+1 daireler 244.95 metrekare, 4+1 daireler 268,3 ile 277,4 metrekare olarak tasarlandı. Büyüklükleri 326,85 ile 328,4 metrekare olan 4+2 çatı dubleks dairelerin de yer aldığı projede, toplam 115 konut bulunuyor. Bu özel projeye gösterilen büyük ilgi ve lansman öncesi satışlarda gösterilen talebin büyüklüğü bizlere de heyecan veriyor.


Önümüzdeki dönemde yeni projeleriniz neler olacak?

MESA kalite ve güvencesini daha farklı bölgelere, daha geniş kitlelere taşıyacağız." büyük ilgi ve lansman öncesi satışlarda gösterilen talebin büyüklüğü bizlere de heyecan veriyor. 


Projenin yüzde kaçı satıldı, fiyat aralığı nedir? 

Çamlıca'da MESA, 6 bin 900 dolardan başlayan metrekare fiyatlan ile satışa çıktı. Bugüne kadar projedeki evlerin yüzde 65'i satıldı. Bu projede daire ve dubleks daireler; büyüklükleri, konumlan ile bağlantılı olarak 1 milyon 670 bin dolar ile 2 milyon 280 bin dolar arasında değişen fiyatlara sahip. 


Proje kimlere hitap ediyor? 

Çamlıca, dünyanın en değerli şehirlerinden biri olan İstanbul'da; geçmişe tanıklık eden, gözde bir semt... İstanbul'un en eşsiz manzarasının seyir yeridir burası. Çamlıca'da MESA, İstanbul'a sevdalı, geçmiş ile geleceğin izlerini bir arada görmek isteyen, bir yandan da ideal ev hayalini İstanbul manzarası eşliğinde kurgulayanların içinde olmak isteyecekleri bir yaşam alanı sunuyor. Çamlıca'da MESA, özel bir konum ve manzaranın yanı sıra akıllı çözümlerle donatılmış, konforlu bir yuva da vaat ediyor. Hayatı daha keyifli ve rahat hale getirecek her türlü detaym düşünüldüğü bu proje, 250'den 950 metrekareye kadar konut seçenekleri ile her aile tipinin ve yaşam tarzının ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir tasarıma sahip. Geniş bir yeşil alan ve sosyal tesis imkanlarının da sunulduğu projede, teknoloji, kalite ve güvenlik de en üst seviyede tutuldu. Bu haliyle yaşamında bu tür ayrıcalıklara sahip olmak isteyen herkese hitap eden bir proje Çamlıca'da MESA. 


Projenin sosyal donatılarından bahseder misiniz? 

Çamlıca'da MESA projesinde arazinin yüzde 80'i, sosyal tesis ve yeşil alan olarak planlandı. Projede toplam 33 bin metrekarelik alan ise tamamen yeşil alana ayrıldı. 

Zengin bitki örtüsü ile planlanan peyzajda, yürüme ve koşu parkurları, dinlenme, spor ve oyun alanlan ile Çamlıca'da MESA sakinlerinin yeşil alanı aktif olarak kullanımına olanak sağlanacak. 800 metrekarelik sosyal tesiste, açık ve kapalı yüzme havuzu, fitness center, aletli jimnastik, sauna ve çok amaçlı oyun odası gibi birçok unsur, Çamlıca'da MESA sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Projede, araç trafiği de tamamen yer altında olacak. Araçlar, site girişinden yer altına alınarak, konutlara direkt ulaşım sağlanılan Çamlıca'da MESA'da, acil durumlar dışında yeryüzünde trafik olmayacak. Hem şehrin tam ortasında yer alan hem de bu özellikleri bünyesinde barındıran bu tip bir projeyi İstanbul'da bulmak büyük bir ayrıcalık. 


Önümüzdeki dönemde yeni projeleriniz neler olacak? 

MESA, yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da yatırım yapmayı seven, çok sayıda başarılı taahhüt işlerine imza atan bir marka. Bu markayı korumak için işimizi büyütmek, daha geniş kitlelere ulaştirmak, dolayısıyla daha çok proje ve daha çok konut, işyeri üretmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde de planladığımız yeni projelerimizle, MESA kalite ve güvencesini daha farklı bölgelere, daha geniş kitlelere taşıyacağız. Başkentte Tepe İnşaat ile ortak yaptığımız Park Mozaik'in yanı sıra; MESA imzası taşıyan  Ankara  Gaziosmanpaşa'daki prestij projemiz MESA Koza 66'nın, çok kısa süre içerisinde lansmanlannı gerçekleştireceğiz. İstanbul'da ise MESA & Nurol Bahçeşehir Evleri'nde yeni etabın hazırlıklannı yapıyoruz. İstanbul'da önümüzdeki dönem için büyük ve sürpriz projelerimiz olacak. Mevcut projelerimiz de tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'da Kartall MESA devam eden projelerimiz arasında... 


Büyük kentsel dönüşüm hareketinin gerçekleştiği Anadolu Yakası'nın gözde iş ve yaşam merkezi olmaya aday Kartal'da hayata geçirdiğimiz Kartall MESA; Adalar'dan Tuzla'ya kadar uzanan geniş bir bakış açısıyla panoramik bir deniz manzarasına sahip ve 10 farklı tipte toplam 304 adet konut ile tüm ailelerin ihtiyacını karşılıyor. Konumu itibariyle de gerek metro gerekse hava ve deniz ulaşımına da çok yakın mesafede bulunuyor. Sahili MESA Anadolu Yakası'nda devam eden bir diğer projemiz. 


İzmir'de MESA Urla Evleri'nin 2'nci etap satışlan devam ediyor. İstanbul'un Avrupa Yakası'nda ise Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projesi olan ve yakın zamanda "Sign of City Awards" tarafından "devam eden en iyi karma proje" seçilen Tema İstanbul tüm hızı ile devam ediyor. Bahçeşehir'i kuran proje MESA & Nurol Bahçeşehir Evleri'nde 4'üncü etap satışlarımız da tamamlanmak üzere. Ankara'da ParkOran Konutları ve ParkOran Ofis'te sınırlı sayıda fırsatlar yer alıyor. 


Dünya Real Estate


Geri Dön