24 / 04 / 2024

Mesa, Kartal'da komşu sahil blokları inşa ediyor!

Mesa, Kartal'da komşu sahil blokları inşa ediyor!

Kartal, İstanbul'un yükselen yıldızlarından. Metro ve deniz ulaşımının çift yönden avantaj sağladığı bölgede, sahil ile E5 arasında gayrimenkul satışlarında metrekarede 2 bin liraya varan fark var.



Kartal, İstanbul'un yükselen yıldızlarından. Metro ve deniz ulaşımının çift yönden avantaj sağladığı bölgede, sahil ile E5 arasında gayrimenkul satışlarında metrekarede 2 bin liraya varan fark var. Mesa'nın Kartal sahil projelerinde 6 bin 500 ila 7 bin lira arasında değişen metrekare satış fiyatları aynı bölgede E5 aksı tarafında 5 bin liraya kadar düşüyor. Anadolu yakasında Bağdat Caddesi, Suadiye'den başlayıp Kartal'a kadar uzanan "sahil" yaşamı kendine özel bir müşteri portföyü de oluşturmuş durumda. Mesa Kartal'da birbirine komşu sahil blokları inşa ediyor. Mesa "Sahili" markası ile başlayan 17 dairelik ilk bloku 2013 yılında teslim etmiş ve yaşam başlamış durumda. Her katta 2+1 ve 3+1 tipte 3 dairenin yerleştirildiği 54 haneli Sahili 223 ve her katta sadece 3+1 tipte 2 dairenin yerleştirildiği 35 haneli Sahili 224, Ocak 2017'de teslim edilecek. Mesa Marmara ise bu üçlemenin son projesi ve Haziran 2017'de tamamlanacak. 15-20 kat arasında değişen 4 blokta daire dağılımları birbirlerini yön, büyüklük, metrekare ve satış fiyatı anlamında tamamlayacak şekilde tasarlanmış. 


SAHİLİN KENDİ MÜŞTERİSİ VAR 

Anadolu yakasında sahil yaşamı kendine has bir yapı çiziyor. Bu yapı içinde bulunduğu çevreden ayrılmak istemeyen sabit bir müşteri kitlesi oluşmuş. Mesa'nın yaptığı etütlerde bu kitlenin yatırımdan ziyade oturuma yönelik projelerde yer almak istediği, sokakla iç içe mahalleye ait binaları tercih ettiği görülmüş. Kapısının hemen önünde mahalleli ile sosyalleşmek isteyen kullanıcı için bu nedenle en küçük daire 2+1. Tüm daireler denize açılmış. Marmara bloğunda 116-133 metrekare brüt 2+1 ve 147 metrekare brüt 3+1 daire bulunuyor. Hepsi balkonlu. 20 katlı blokta 105 dairenin yüzde 80'i 3+1 tipinde. 


İlk günden bugüne ne değişti?

Yaklaşık 2 yıl önce sahil projelerinde yaşamın başladığı ve halen aynı hatta bloklara devam eden firma yetkililerinin kendi cümleleri ile fiyatlara yansıyan fark 8 ayda yüzde 32 artış yönünde. Şu an sahilde markalı konut gruplarından birkaç tanesi yoğun yatırım halinde. Bunun dışında blok bazında dönüşüme girmiş firmalar görüyoruz. Sahil hattı yakın bir gelecekte tamamen yüksek bloklardan oluşan yeni bir dokuya bürünecek. 


Ödeme planında alternatifler nedir? 

Yüzde 1'lik KDV dilimi ile 820 bin ila 1 milyon 243 bin TL arasında değişen daireler için çeşitli ödeme planları da sunulmuş. Yüzde 30'u peşin, yüzde 30 bir yıl sonra, yüzde 30'u iki yıl sonra ve yüzde 10'u 24 ay vade farksız taksit ile satış sistemi, bölgede hane halkı gelir ve alım gücü üzerinden modellenmiş. 


ALT KATLARDAKİ DAİRELERİ MANZARAYA AÇMANIN YOLU 

Arazi eğiminin verdiği 12 metrelik kot farkı içinde çözülen otoparklar, sosyal tesislerle blok platformun üzerine kaldırılmış ve en alt dairede bile deniz ile ilişki sağlanmaya çalışılmış. Yaklaşık 300 metrekarelik kapalı sosyal alanda spor salonu, toplantı, doğum günü gibi çeşitli aktiviteler için organize edilmiş çok amaçlı salon bulunuyor. Bu katla bağlantılı açık yüzme havuzu ile bina şu andaki konut projelerinde sunulan temel sosyal alanları karşılıyor fakat içe dönük sosyalleşmenin mütevazı sınırını da çiziyor. Keza sahile nazır bloklar için doğa ile birleşmek ya da çocuk parkında vakit geçirmek sahilde yürümek anlamına geliyor. Tago Mimarlık'ın projesinde 2+1 dairlerde mutfaklar açık. Girişlerdeki vestiyerler satışa dahil. Bütün balkonlar 4 kişilik bir yemek masasını kaldırabilecek genişlikte. 



Esin TÜMER/Habertürk


Geri Dön