20 / 04 / 2024

Mesa krizde yurtdışı projelerine asıldı

Mesa krizde yurtdışı projelerine asıldı

Kırkıncı yılını kutlayan Mesa Mesken Sanayi, kriz döneminde yurtdışı projelere yöneldi.



Ekonomik daralma dönemlerinde taahhüt işlerinin daha çok önem kazandığını belirten Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Libya, Azerbaycan, Kazakistan, Letonya ve Polonya'da yatırımlara hız verdiklerini açıkladı. Boysanoğlu, "Libya'da taahhüt işine asılıyoruz. Bu ülke ve Azerbaycan'da yeni taahhüt işlerine başlıyoruz. Kazakistan'da işleri ağırdan alıyoruz ama burada ticaret merkezi yatırımımız var. Polonya'da 1300 konutluk projemize başlamak için hevesliyiz ama krizin derinliğine göre buna karar vereceğiz. Letonya Riga'da ise 250 milyon euroluk projeyi tamamlayacağız" dedi.
6.5 milyar dolarlık iş hacmine ulaşan Mesa'nın Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Mesa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özhan Akçalı, Yönetim Kurulu Üyesi Can Aynagöz ve Aslı Tokatlı ile Koordinatör Nejat Elaldı'nın yer aldığı toplantıda Ankaralı Mesa'nın 40 yıllık yolculuğu ilk kez basına anlatıldı.
Geçen yıl dünyanın en büyük 225 müteahhitlik firması arasına girdiklerini, Türkiye'de toplu konut yaklaşımını tamamıyla değiştirerek, ilk kez insanı ve binayı çevresiyle birlikte ele alan site anlayışını hayata geçirdiklerini belirten Erhan Boysanoğlu, 60 bin aileyi konut sahibi yaptıklarını açıkladı.

35 katı milli takım sayesinde kopardık
Letonya'nın başkenti Riga'da şehrin en yüksek binalarının inşaatını gerçekleştiren Mesa'nın buradaki yatırım hikayesi de oldukça ilginç. Şehirde tüm binaların az katlı olduğunu belirten Mesa Yönetim Kurulu Başkanvekili Özhan Akçalı, "Bizim dört bloktan oluşan Panorama Plaza'mız ise 35 katlı olarak yapılıyor. Bunu da Türk Milli Takımı sayesinde başardık diyebiliriz" dedi ve şunları anlattı: "Bizim şirket yöneticimiz projeyi onaylatmak için uzun süredir başkanla mücadele veriyordu. O dönem Letonya ile Türk Milli Takımı arasında oynanan maçta deplasmanda yenilmiştik. Diğer maç ise Türkiye'de oynanacaktı. Başkan, 'Letonya bu maçı da alırsa dileyin benden ne dilerseniz' demiş. Sonuçta Türk Milli Takımı yenildi ve başkan da 'kaç kat istiyorsanız yapın' sözünü verdi. Burada 700 konutluk 250 milyon euroluk bir proje yapıyoruz, yüzde 70'i bitti."
Akçalı, Riga'da projede metrekare bedellerinin de 1500-4000 euro düzeyinde olduğunu aktardı.

Referans

Geri Dön