25 / 04 / 2024

Mesa Mesken, Fikirtepe'den neden çıktı?

Mesa Mesken, Fikirtepe'den neden çıktı?

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda kentsel dönüşüme hazırlanan Mesa Mesken, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinden neden çıktı?.. İşte Mesa Mesken İstanbul Bölge Müdürü Tayfun Atalan'ın Emlakkulisi.com'a bomba açıklamaları!..



Mesa Mesken, Fikirtepe den neden çıktı?


Mesa Mesken, kentsel dönüşümde dümeni Fikirtepe'den Ataşehir İmar İskan Blokları'na kırdı... Peki neden? Ne oldu da Mesa Mesken İnşaat Sanayi A.Ş., kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeniden inşa edilecek Fikirtepe'den neden çıktı? 


Mesa Mesken İstanbul Bölge Müdürü Tayfun Atalan, firmanın Fikirtepe'den çıkma sebeplerini Emlakkulisi.com'a açıkladı.


"Fikirtepe'de firma kirliliği var!"


Mesa Mesken İstanbul Bölge Müdürü Atalan, Fikirtepe'den çıkma nedenlerinin ilk sırasına kendi tabiriyle "Fikirtepe'deki firma kirliliği"ni koydu. Atalan'a göre 'çantacı' diye tabir edilen bazı aracı firmalar, Fikirtepe kat malikleri ve inşaat firmalarının arasına girdi... Bölge için 500 sayfalık bir proje hazırladıklarını ifade eden Atalan, "Fikirtepe'de firma kirliliği var" şeklindeki tespitini şöyle dile getirdi; 


"Fikirtepe için 500 sayfalık rapor hazırladık. Ancak bir süre sonra Fikirtepe 'çantacı' diye tabir edilen bazı firmalar tarafından kirletilen bir bölge haline geldi. Açıkçası Fikirtepe firma kalitesi bağlamında bir kirlilik yaşadı. Fikirtepe'de kat maliklerine 60 daire - firmaya 40 daire şeklinde teklif verilir hale gelindi. Biz kat maliklerine 50-50 teklifini verdik. 


Fikirtepe'deki firma kalitesi düştü. Bölgede inşaat kalitesinde düşüş olmasa da firma kalitesindeki düşüş de kararımızı etkiledi."


Mesa Mesken, Fikirtepe den neden çıktı?

Mesa Mesken İnşaat A.Ş. İstanbul Bölge Müdürü Tayfun Atalan


Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde ilk açıklanan Emsal değeri olan 4,14'ün Mesa Mesken için -Fikirtepe projesine göre- çok yüksek olduğunu belirten Atalan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan 4,14 emsal çok yüksek geldi. (Daha sonra bu emsal Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4.00'e düştü). Mesa Mesken olarak Fikirtepe'de kule yapmayı düşünmüyorduk" dedi. 


Mesa Mesken, Fikirtepe'de nasıl bir proje üretecekti?


Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında nasıl bir proje tasarladıklarını sorduğumuz Atalan, Mesa Mesken Fikirtepe projesini "E-5'e yakın parselleri tercih ediyorduk. Ticari alanları düşük tutarak, yeşil alanı daha fazla olan bloklar ve kat maliklerine yetebilecek bir marketi olan proje tasarlıyorduk" diyerek özetledi.


"Yatırımcıyı yanlış yönlendirmek istemedik!"


Mesa Mesken İnşaat olarak 46 yıldır sektörde yer aldıklarının altını çizen Atalan, "Fikirtepe'de gördüğümüz durum üzerine ileride doğabilecek sıkıntılar yaşanmasın diye yatırımcımızı yanlış yönlendirmek istemedik" diye konuştu.


Fikirtepe'de proje inşa edecek firmalara uyarı!


Mesa Mesken'in Fikirtepe'den çıkma nedenlerini konuştuğumuz Atalan, bölgede inşaat projesi üreten firmalara uyarı niteliğinde şu açıklamaları yaptı; 


"Mesa Mesken olarak Fikirtepe'yi çok iyi analiz ettiğimizi düşünüyoruz. Fikirtepe tarihi bir bölge. İnşaat kazılarından antik kent çıkabilir!.."


Geri Dön