19 / 04 / 2024

Mesa'da 48 ortak ayrıldı!

Mesa'da 48 ortak ayrıldı!

İnşaat sektörünün yarım asırlık markası Mesa, altı kurucu ile başladığı faaliyetlerinde zaman içerisinde eş ve çocuklar ile yeni küçük ortakların devreye girmesiyle birlikte 49 hissedarlı bir şirket haline gelmişti.



İnşaat sektörünün yarım asırlık markası Mesa, altı kurucu ile başladığı faaliyetlerinde zaman içerisinde eş ve çocuklar ile yeni küçük ortakların devreye girmesiyle birlikte 49 hissedarlı bir şirket haline gelmişti.  Ankara  ve İstanbul'da önemli projelerin sahibi olan Mesa'da geçtiğimiz günlerde önemli bir satış operasyonu yaşandı. 49 ortaktan 48'i hisselerini, Türkiye'yi 'girişim sermayesi'yle tanıştıran Turkven'in kuruculanndan Evren Ünver'in kurucusu olduğu Hollanda merkezli bir şirkete sattı. Ortaklardan sadece Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu hisselerini satmadı ve yeni yapılanmada da başkanlık görevini sürdürecek. Bu operasyon sonrası Mesa yoluna artık 'Yeni Mesa' ünvanı ile devam edecek. Hisselerini satanlar arasında, Mesa'nın ana hissederlanndan merhum Atilla Şenol (hissedarlan Emin-Osman Şenol) ile Vecdan Tokatlı (Kızı Aslı Tokatlı tarafından temsil ediliyordu), Asım Üstünalp, Özhan Akçalı, Bülent Bingöl de bulunuyor. Söz konusu Mesa'da 48 ortak ayrıldı İnşaat sektörünün dev şirketlerinden biri olan Mesa'da önemli bir satış yaşandı. Mesa'nın sahibi olan 49 ortaktan 48'i hisselerini işadamı Evren Unver tarafından Hollanda'da kurulan bir şirkete sattı. Yeniden yapılanma çerçevesinde sadece Mesa Yönetim Kurulu Başkam Erhan Boysanoğlu hisselerini korudu. Mesa yoluna artık Yeni Mesa adıyla devam edecek. 


1969'da Ankara'da kurulan Mesa Mesken Sanayii A.Ş, Türkiye'de özellikle toplu konut yaklaşımını değiştiren ^ marka olarak tanınıyor. Şirket, bugüne kadar altyapı ve çevre düzenlemesini de içeren 8 milyon metrekare 1969 alana kurulu 80 bin konut üretti. Mesa, inşaat sektörünün yanı sıra sanayiden hizmet sektörüne kadar birçok alanda faaliyet gösteren ve binlerce kişiyi istihdam eden bir şirketler topluluğu konumunda. Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Ekonomist'e yaptığı açıklamada, Evren Ünver ile ilişkilerinin Ankara Söğütözü'ndeki Mesa Hastanesi'ni satın almak üzere beş yıl önce başladığını söyledi. Boysanoğlu, hastane satışının gerçekleşmediğini, ancak süren ilişkilerinin bugün Mesa'da kendi hisseleri dışındaki tüm hisseleri Evren Ünver'in satın almasıyla yeni bir noktaya taşındığını dile getirdi. Mesa'da 49 ortaklı bir yapının olmasına karşın hissedarların çok küçük pay ile şirkette yer aldığını belirten Boysanoğlu, "Ortaklar kendi istekleri doğrultusunda hisselerini sattılar" dedi. Boysanoğlu, Hollandalı yeni ortağın adı konusunda ise bir açıklama yapmadı. Ortaklık konusunda hisse oranı ve satış rakamı konusunda da bilgi vermeyen Boysanoğlu, 2014 yılında 1,3 milyar TL konsolide cirosu bulunan Mesa'nın 2015 yılında da 1,3 milyar TL'lik konsolide ciro hedeflediğini vurguladı. 


YÖNETİMDE KİMLER VAR? 

Erhan Boysanoğlu'nun başkanlığını sürdürdüğü yeni yönetim kuruluna Evren Ünver hissedar olarak girdi.  Daha önce de Mesa yönetiminde görev alan Can Aynagöz ve Murat Sezgin, yeni yönetim kurulunda yer almaya devam ediyor. Yönetim kumlu dışında Mesa'nın kurumsal yapısında ise herhangi bir değişiklik olmadı. İnşaat sektöründe 46 yıldan bu yana proje geliştiren Mesa, bugüne kadar 80 bin konut üretti.


Ekonomist 


Geri Dön