29 / 03 / 2024

Mescidi olmayan oto pazarları kapatılacak mı?

Mescidi olmayan oto pazarları kapatılacak mı?

İkinci el araç satışını sadece sertifika sahibi olanların yapmasını öngören yeni düzenlemeye göre, mescidi olmayan oto pazarları ve galerici siteleri kapatılacak.



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı ikinci el araç satışlarını düzenleyen yönetmelik taslağında oto pazarlarına yönelik yeni standartlar da geliyor. Yeni düzenlemeye göre oto pazarları belediyeler tarafından kurulup işletilecek. Ancak belediyeler bu yetkiyi şirketlere devredebilecek.


Oto pazarları şehir içi trafiğini etkilemeyecek ve ulaşımı zor olmayan yerlere kurulacak. Zemini beton veya asfalt olacak pazarlarda hoparlör sistemi, çöp kutuları, aydınlatma sistemi, yangın söndürme araç ve gereçleri, güvenlik kamerası, zabıta bürosu, kadın ve erkekler için ayrı ayrı olacak şekilde ibadet yeri, taşıt yıkama yerleri, tuvalet ve dinlenme yerleri kurulacak. Mevcut oto pazarları 2 yıl içerisinde bu yatırımları yapıp uyum sağlayacak.


GALERİ SİTELERİNE DE MESCİT


Galericilerin bir araya gelerek kuracağı işyerleri de yine trafiği etkilemeyecek, kadın ve erkekler için ibadet yerinin yanı sıra, sağlık odası, sağlık personeli, noter ve banka şubesi ve büyük otoparka sahip olacak. Oto pazarlarının otoparkları ücretsiz, galeri sitelerinin otoparkları ise ücretli olabilecek. Galerici siteleri de düzenleme çıktıktan sonra en geç bir yıl içerisinde bu şartları yerine getiren yatırımları yapacak.


Sözcü



Geri Dön