19 / 04 / 2024

Mesken kredisi hesaplama programı!

Mesken kredisi hesaplama programı!

Konut sahibi olmak isteyen ve bunun için bankaların uzun vadeli ve düşük faiz oranlı kredilerini kullanabiliyor. Peki, mesken kredisi nasıl hesaplanır? İşte mesken kredisi hesaplama programı...



Mesken kredisi hesaplama programı!

Konut sahibi olmak isteyen ve bunun için bankaların uzun vadeli ve düşük faiz oranlı kredilerini kullanmak isteyen kimseler, belli bir ay sınırına kadar istedikleri vadede kredi kullanabiliyor.


Kredi kullanılabilmesi için, mesken sahibi olacak kimsenin aylık gelirinin olması ve gerekli diğer şartları taşıyor olması gerekiyor.


Ayrıca kredi kullanılacak evin de yine şartlara uygun olması gerekiyor. Örneğin mesken kredisi kullanılmak istenen evin iskan belgesi yoksa, kredi kullanımına engel teşkil edebiliyor. Peki, mesken kredisi nasıl hesaplanır?


Mesken kredisi hesaplama programı..

Bankaların yüzde 2 komisyonlu indirimli mortgage paketleri de bulunuyor. Bu nedenle, konut kredisi faiz oranları; yüzde 0,80'den başlayıp, yüzde 1,65'lere kadar çıkabiliyor. 


Örnek..

X Bankası; 200.000 TL'lik mesken için 120 ay vadeli olarak 0,87 faiz oranı ve aylık 2,691.99 TL ödemeler ile ödeme planı sunarken; Y Bankası; 1,29 faiz oranı ve aylık 3,285.74 TL ödemeler ile ödeme planı çıkarabiliyor.


Bu nedenle öncelikle bankaların faiz oranlarının araştırılması ve kredi kullanılacak bankanın bu faiz ve ödeme koşullarına göre seçilmesinde fayda bulunuyor.



Konut kredisi dosya masrafları iadesi yargıtay kararı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön