20 / 04 / 2024

MESKi TÜBİTAK projesine destek oldu!

MESKi TÜBİTAK projesine destek oldu!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi ( MEŞKİ ) Genel Müdürlüğü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Marmara Araştırma Merkezi (MAM) tarafından Türkiye'ye örnek gösterildi.




Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MEŞKİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Marmara Araştırma Merkezi (MAM) tarafından Türkiye'ye örnek gösterildi. Türkiye'de ilk pilot ölçekli kurutma tesisi olma özelliğine sahip MEŞKİ Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi Pilot Solar Kurutma ünitesinin kullanımı için TÜBİTAK projesine destek oldu. 

MEŞKİ Genel Müdürlüğü, Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü tarafından yürütülmekte olan ve 1 Ekim 2013 tarihi itibariyle başlayan Deniz Dip Tarama Uygulamaları ve Tarama Malzemesinin Çevresel Yönetimi isimli KAMAG projesi kapsamında Mersin Erdemli Limanından taranacak dip malzemesinin kurutulması işlemi MEŞKİ Genel Müdürlüğü Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi solar kurutma ünitesinde çalışmalarını yaptı. Proje kapsamında TÜBİTAK  Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsünden 3 kişilik teknik ekip, MEŞKİ Genel Müdürlüğü'nün Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki çalışmalarını tamamladı. MEŞKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, proje kapsamında Erdemli Limanı pilot bölgesinden elde edilen malzemenin susuzlaşma özelliği farklı inceleneceği belirtildi. 


Haberci


Geri Dön