25 / 04 / 2024

Mesut Akgül: 2014 Mamak'ta açılışlarla geçecek!

Mesut Akgül: 2014 Mamak'ta açılışlarla geçecek!

Mamak Belediyesi kentsel dönüşümde yakaladığı başarıyı, sosyal dönüşümde de gerçekleştiriyor. 2013 yılı içerisinde birbirinden büyük yatırımları tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunan Mamak Belediyesi, 2014 yılı içerisinde de açılışlarına devam edecek...



Belediyenin, bölgedeki ihtiyaçlan göz önüne alarak hazırladığı yatırımlar vatandaşlar tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Mamak'ta açılışı yapılan yatınmlann bölgede hedeflenen değişimin ilk basamağı olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mesut Akgül, "2013 yılı içerisinde Mamak'ta açılışını gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ilçemizin çehresini değiştirdi. Yalnızca kentsel dönüşümde değil ayru zamanda sosyal dönüşümde ortaya koyduğumuz hedeflere ulaştık." dedi.


 

İLKLER HİZMETE ACİLDİ 


2013 yılı içerisinde açılışı gerçekleştirilen ve aynı zamanda Mamak için ilk olma özelliği taşıyan yatınmlar da bulunuyor. Mamak'ın ilk yüzme havuzu olan Mamak Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, Mamak Belediyesi ve Türk Hava Kurumu tarafından ortaklaşa yapılan Başkent'in en büyük Model Uçak Pisti ve Samsun Yolu kenarında inşa edilen Anıt Bayrak Parkı'nda açılışı gerçekleştirildi. Mamak Belediyesi, inşa ettiği kapalı pazarlan hem modem hem çok yönlü kompleksler şeklinde tasarlıyor. 2013 yılı içerisinde Akdere, Abidinpaşa ve Başak mahallelerinde 3 adet yeni kapalı pazann açılışı gerçekleştirilerek vatandaşın hizmetin sunuldu. Açılışı gerçekleştirilen yeni pazarlar yine birçok hizmeti bünyesinde barındırıyor. Akdere Kapalı Pazar Yeri ve Spor Alanı, Abidinpaşa Aile Merkezi-Kapalı Pazaryeri ve Spor Alanı, Başak Kapalı Pazaryeri ve Spor Alanı haftanın yedi günü vatandaşlara hizmet sunuyor. Mamaklılara çok yönlü hizmet veren kapalı pazar yerlerinin bir diğer özelliği ise yaz aylarında düğünlere ev sahipliği yapabilecek olması.


 

5AFAKTEPE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ YENİ MERKEZİ 


Mamaklı sivil toplum kuruluşlarının daha rahat ve verimli çalışması için inşa edilen Şafaktepe Sivil Toplum Merkezi'nin açılışı da 2013 yılı içerisinde gerçekleştirildi. Merkezin iki katı demekler ve sivil toplum kuruluşlarının kullanımına sunuldu. Geniş toplantı salonuyla hizmet veren merkezde, Mamak'ta faaliyet gösteren hemşehri demeklerine ve sivil toplum kuruluşlarına yer tahsisi yapıldı. Mamaklı kadınların ve çocukların en büyük destekçisi aile merkezleri ve bilgi evlerine yenilerini ekleyen Mamak Belediyesi, 2013 yılı içerisinde yeni aile merkezi ve bilgi evinin açılışını gerçekleştirdi. Abidinpaşa Aile Merkezi'ni ve Yeşilbayır Aile Merkezi ve Bilgi Evi de açılarak kadın ve çocukların hizmetine sunuldu. 

2014 yılı Mamak'ta açılışlarla geçecek Mamak Belediyesi kentsel dönüşümde yakaladığı başarıyı. sosyal dönüşümde de gerçekleştiriyor. 


Zaman Ankara


Geri Dön