23 / 04 / 2024

Mesut Akgül Gülseren-Anayurt Mahallelerinde örnek daireleri gezdi!

Mesut Akgül Gülseren-Anayurt Mahallelerinde örnek daireleri gezdi!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Gülseren-Anayurt Mahallelerinde uygulanan kentsel dönüşümü yerinde inceledi, örnek daireleri de gezen Akgül, Gecekondu izlerinin yok olduğu mahallelerimizde konutlar hızla yükseliyor dedi...



Gülseren-Anayurt Mahallelerinde örnek daireleri gezen Başkan Akgül, "Gecekondu izlerinin yok olduğu mahallelerimizde konutlar hızla yükseliyor. Konutların inşaat çalışmaları devam ederken, yeni binalar için temel çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor" dedi. 


MAMAK Belediyesi, daha yaşanılabilir bir Mamak için marka şehirler kurma yolunda kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Gülseren-Anayurt Mahallelerinde uygulanan kentsel dönüşümü yerinde inceledi, örnek daireleri de gezen Akgül, Mamak'ı modern ve çağdaş şehircilik anlayışının hakim olduğu bir üçe haline getirme çabası içerisinde olduklarım belirtti. Mamaklı vatandaşların daha modern yaşam alanlarına kavuşması için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Başkan Mesut Akgül, "Gecekondu izlerinin yok olduğu mahallelerimizde konutlar hızla yükseliyor. Konutların inşaat çalışmaları devam ederken, yeni binalar için temel çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Daha önce kentin vitrini konumunda gecekonduların görüldüğü alanda modem konutların yükseldiğini görmek, ilçemiz için önemli bir avantaj" diye konuştu. 



6 ay önce 2 bin konutun temelinin atılarak umutların yerini konutların aldığı Gülseren-Anayurt Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında birer birer yükselen modern konutlar Mamak'm gelişen yüzünü yansıtırken yeni bir kültürü de beraberinde getirecek. Kentsel dönüşümle birlikte hem görsel kirliliğin önüne geçilecek hem de mahallelerin değeri artacak. 


Yeşil dönüşüm 


TOKİ ile 775 sayılı kanun çerçevesinde ortaklaşa 440 bin metrekare alan üzerinde uygulanmaya konan Gülseren-Anayurt Kentsel Dönüşüm Projesi, 5400 konuttan oluşuyor. Proje alanının yüzde 20'si konut, yüzde 58'i yeşil alan ve yüzde 2 2'si de yol ve sosyal donatı alanı olarak projelendirildi. 6 ayn konut tipinin mevcut olduğu proje kapsamında konutların yanı sıra cami, lise, ilköğretim okulu, anaokulu, ticaret merkezleri, sağlık tesisi, sosyal kültürel tesis alanlan ve üçe emniyet müdürlüğü kazandırılacak. Proje tamamlandığında Mamak, hızlı bir dönüşümle yemyeşil ve daha da modern bir ilçe olacak. 



MAMAK'IN GELİŞEN YÜZÜNÜ YANSITACAK 


AK 6 ay önce 2 bin konutun temelinin atılarak umutların yerini konutların aldığı Gülseren-Anayurt Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında birer birer yükselen modem konutlar Mamak'ın gelişen yüzünü yansıtırken yeni bir kültürü de beraberinde getirecek Kentsel dönüşümle birlikte hem görsel kirliliğin önüne geçilecek hem de mahallelerin değeri artacak.


Star Ankara 


Geri Dön