29 / 03 / 2024

Mesut Akgül: Kıbrıs Kanyonu ve Mesir Alanı ile başkentliler için yeni bir cennet hazırlayacağız!

Mesut Akgül: Kıbrıs Kanyonu ve Mesir Alanı ile başkentliler için yeni bir cennet hazırlayacağız!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yeni döneni projelerinden biri olan Kıbrıs Kanyonu ve Mesire Alanı'nı Ankara'ya kazandırmak için çalışmalara başladı. Akgül, Kanyonda başkentliler için bir cennet hazırlayacaklarını belirtti.



Başkentin göbeğinde şehir merkezine yalnızca 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kıbrıs Kanyonu, doğa sporlarının, tarihin ve doğanın buluştuğu bir cazibe alanı olacak. Karadeniz ikliminin hissedildiği 8 kilometrelik kanyon doğal ve tarihi güzellikleriyle kendisine hayran bıraktıracak. 


Doğa sporu şansı Kıbrıs Kanyonu'nun doğal dokusuna zarar vermeden Ankara'ya kazandırabilmek amacıyla ilgili kuruluşlarla beraber çalışmalara başladıklarını kaydeden Mesut Akgül, "Kanyon geçmişte Ankara'nın su ihtiyacını karşılıyordu. 


Doğal güzellikleri, bitki örtüsü ve tarihi güzellikleriyle dikkat çeken bu mekânın bugüne kadar konulması büyük bir şans. Artık Ankaralılar doğa sporu için şehir dışına çıkmak zorunda kalmayacak" diye konuştu. 


Roma döneminde açılan su kanallarını ve daha birçok tarihi kalıntıyı görmenin mümkün olduğu kanyonda başkentliler için bir cennet hazırlayacaklarını belirten Akgül, bölgenin  Ankara  turizmine çok büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

 

200 bin bitki türü Karadeniz ikliminin hissedildiği 8 kilometrelik kanyonda yaklaşık bin 200 bitki türü bulunduğu tahmin ediliyor. Türkiye'de sadece Karadeniz ikliminin yaşandığı, yağışın bol olduğu yerlerde bulunan fındık, Mamak'taki Kıbrıs Kanyonu'nda da yetişiyor. Bitki örtüsü itibariyle de farklılık gösteren kanyonun içerisinde yetişen binlerce kök fındık ağacı bulunuyor. Fındıkçılığın yapılmadığı kanyonda ağustos ayında fındık hasadı yapılıyor. 


Milliyet Business 


Geri Dön