18 / 04 / 2024

Mesut Akgül: Mamak’ta hak sahiplerine kiraları ödeniyor!

Mesut Akgül: Mamak’ta hak sahiplerine kiraları ödeniyor!

Kentsel yenileme projesi kapsamındaki Gülseren, Anayurt, Altıağaç, Karaağaç, Hüseyingazi mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Akgül, “Kira yardımlarımız Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla görüşmelerimiz sonucu tamamlandı.




Mamak Belediyesi, iki ayrı kentsel yenileme projesi kapsamında 5 farklı mahallede kira yardımlarını başlattı. Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi ve Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi kapsamında kira yardımı alacak vatandaşlara müjdeyi Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül verdi. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Akgül,  TOKİ  ile yürütülen proje kapsamında her adımda vatandaştan onay alınarak, Türkiye’nin en güzel mahallelerini inşa ettiklerini kaydetti. Toplantıya Akgül’ün yanı sıra Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer,Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Başkan Yardımcıları Erdoğan Karadağ ve Aydın Demir, muhtarlar ve çok sayıda mahalleli katıldı.


480 LİRA KİRA YARDIMI YAPILIYOR


Kentsel yenileme projesi kapsamında yenilenecek Gülseren, Anayurt, Altıağaç, Karaağaç, Hüseyingazi mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Akgül, “Kira yardımlarımız Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla görüşmelerimiz sonucu tamamlandı. Ödenecek kira bedeli 480 lira olarak belirlendi. Yardımlar 24 ay boyunca devam edecek. Şu an için 1773 hak sahibi kira yardımı alacak. Anlaşmalar devam ettikçe kira yardımı alacak hak sahiplerinin sayısı da artacak” diye konuştu.


“RÜYA GİBİ YERLEŞİM ALANI”


İki ayrı kentsel yenileme projesiyle beş mahallede rüya gibi yerleşim alanlarının oluşturulacağını kaydeden Akgül, “Bizim derdimiz vatandaşımızın daha refah alanlarda yaşaması. Yükselen konutlar beraberinde yeni bir kültürü de getirecek. Mamak bu hızlı dönüşümle yemyeşil ve modern bir ilçe oluyor. Vatandaşlarımızın isteklerini, çıkarlarını ve faydalarını asla göz ardı etmiyoruz. Bizler konut değil, yaşam alanları oluşturuyoruz” dedi.


Haber Vaktim


Geri Dön