20 / 04 / 2024

Gülseren-Anayurt modern bir şeklide dizayn ediliyor!

Gülseren-Anayurt modern bir şeklide dizayn ediliyor!

Mamak'ın gecekondulasmasıyla sıkıntılı bölgelerinden biri olan Gülseren-Anayurt'ta kentsel dönüşüm projesi tüm hızıyla sürüyor. 440.000 metrekarelik bir alanda uygulanan projeyle, bölge yeniden ve modern bir seklide dizayn ediliyor



Mamak'ın gecekondulasmasıyla sıkıntılı bölgelerinden biri olan Gülseren-Anayurt'ta kentsel dönüşüm projesi tüm hızıyla sürüyor. 440.000 metrekarelik bir alanda uygulanan projeyle, bölge yeniden ve modern bir seklide dizayn ediliyor.

HAK sahiplerinin yüzde 77'si ile anlasan Mamak Belediyesi projenin yüzde 21'ini konut alanı yüzde 79'unu da yesil alan, yol ve sosyal donatıya ayırdı. Gulseren-Anayurt okul, ticaret merkezi, sağlık tesisi, sosyo-kültürel tesisleriyle dönüşümün en güzel örneklerinden biri oluyor. Bölgede bulunan gecekonduların büyük bir kısmı yıkılarak bölge gecekondulardan temizlendi. Mamak Belediyesi 2000 modern konutun İnşaatına devam ediyor. Tamamlanan 700 konut en kısa zamanda hak sahiplerine teslim edilecek. İhalesi yapılan yeni bölümlerle proje tüm hızıyla devam ediyor. 

BAŞKENTİN en büyük ilçelerinden biri olana Mamak kentsel dönüşüm, sporve sosyal yatırımlarıyla büyük bir dönüşüm yaşıyor. Mamak'ta ilklere imza atan Mamak Belediye Başkam Mesut Akgül, kentsel dönüşüm çalışmalarında yapılamaz demlerüeri yapıyor. Akgül, Mamak'ın gecekondulaşmasıyla sıkıntılı bölgelerinden biri olan Gülseren-Anayurt'ta kentsel dönüşüm projesi hazırladığı zaman proje hakkında oluşan genel kam 'bu bölgede yapılamaz, uygulanamaz' şeklinde oldu. 

Hak sahipleriyle yapılan anlaşmalar sonrasında hızla başlayan proje 440.000 metrekarelik bir alanda uygulanıyor. Bölgedeki gecekonduları yıkan Mamak Belediyesi eğitim ve dini tesisleri park ve yeşü alanlanyla bölgeyi yeniden ve modern bir şekilde dizayn etti. 


Yapılamaz denilenler yapıldı Mamak Belediye Başkam Mesut Akgül, "Mamak için hazırladığımız kapsamlı projelerimizle yapılamaz denilen birçok şeyi yaptık. Gülseren-Anayurt'ta kentsel dönüşüm çalışması yapacağımızı söylediğimizde karşımıza ilk olarak yanlış kanaatlerden oluşan engeller çıktı. Kanaatlerdeki bu engeli yıkmak oradaki gecekonduları yıkmaktan daha zordu. Ancak bizler ekip halinde çalışarak yapılmaz denileni başardık. Mamaklıların hak ettiği modem yaşam alanlarını onların hizmetine sunuyoruz" diye konuştu.


Star Ankara


Geri Dön