19 / 04 / 2024

Mesut Arslan: Tema İstanbul sürdürülebilirlik açısından da dünya çapında bir örnek!

Mesut Arslan: Tema İstanbul sürdürülebilirlik açısından da dünya çapında bir örnek!

MIPIM 2014’ te yoğun ilgi çeken Türkiye’ nin sembol projesi Tema İSTANBUL, dünyanın en önemli gayrimenkul buluşmasının konferans bölümüne de damgasını vurdu. Mesut Arslan konu ile ilgili açıklama getirdi...



Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı projeleri arasında yer alan Tema İSTANBUL, MIPIM 2014’ün “Perspektifi Değiştirmek” ana temalı konferans bölümünde, iki ayrı oturumda ele alındı. 


Tema İSTANBUL Genel Müdürü Mesut Arslan, 13 Mart’ta düzenlenen “Daha Sürdürülebilir Binalar ve Kentler İçin Türkiye Vizyonu” başlıklı oturumda, Türkiye’nin ilk master planlı özel sektör projesi olan Tema İSTANBUL’un tüm süreçlerinden detaylar vererek, Türkiye gayrimenkul sektörünün geldiği noktayı ortaya koydu. Konuşmasına, Tema İSTANBUL’a gösterdikleri yoğun ilgi ve takdir nedeniyle katılımcılara teşekkür ederek başlayan Arslan, gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirlik yaklaşımlarını bir sunum ile aktardı. Tema İSTANBUL’un sürdürülebilirlik noktasında mega ve karma bir örnek teşkil ettiğini belirten Arslan, Türkiye’nin sembol projesinin master plan aşamasından, yapım süreçleri ve fonksiyonlarına kadar gelişim süreçlerini örnekleriyle anlattı. 


Her süreçteki ekolojik hassasiyetlerinin, Tema İSTANBUL’da henüz konut bölgesinin yapım aşamasında dahi dünya çapında somut örnekler verdiğine değinen Mesut Arslan, gayrimenkul sektöründe finansal sürdürülebilirliğin önemine de dikkat çekti. Mega karma proje Tema İSTANBUL’un kısa vadeli en önemli yatırımının konut bölgesi olduğunu belirtti. Diğer önemli fonksiyonların, hacimli ve uzun vadeli yatırımlar olduğuna dikkat çeken Arslan, Tema İSTANBUL’un finansal sürdürülebilirlik açısından da sadece yine dünya çapında önemli bir örnek olduğunu dile getirdi. Mesut Arslan, Tema İSTANBUL’un, eşsiz birçok özellikleriyle birlikte sürdürülebilirlik kavramında da, alanında sadece Türkiye ya da Avrupa’nın değil dünya için çok önemli bir sembol niteliği taşıdığını belirtti. 


ÇEDBİK sponsorluğunda ve ÇEDBİK Başkanı Dr. Duygu Erten’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, Mesut Arslan ile birlikte Amplio Real Estate Investments Kurucu Ortağı ve Başkanı Alaeddin Babaoğlu da konuşmacı olarak yer aldı. 


Tema İSTANBUL eşsiz mimari yaklaşımı ile de sahnede


Güçlü tüm fonksiyonları özel ve özgün planlamalarıyla hayata geçirilecek olan Tema İSTANBUL’un ilk etabı konut bölgesinin tasarımını gerçekleştiren 2 Design Mimarlık Ortağı Murat Kader de, 13 Mart’ta Kalebodur sponsorluğunda, ‘Türk Mimarlar Sahnede’ sloganı ve ‘Yaratıcılık ve İşbirliği Fırsatları’ başlığıyla gerçekleştirilen oturumda konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmasında ülke mimarisinde estetiğin gelişimine dikkat çeken Murat Kader, Türk mimarlarının çalışmalarıyla şehirlerin yüzünün değiştiğini ve güzelleştiğini vurguladı. Özgün mimari yaklaşımı ile Tema İSTANBUL, örnek projeler arasında yer aldı. 


Gazeteci Cüneyt Özdemir’in moderatörlüğünü üstlendiği oturumda, konuşmacılar arasında Murat Kader’in yanı sıra Murat Tabanlıoğlu, Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Gökhan Avcıoğlu ve Enis Öncüoğlu gibi Türkiye’nin önemli mimarları yer aldı. 


Murat Kader, MIPIM Awards 2014 ödül töreninde de sahneye çıktı. Murat Kader, 25’nci MIPIM ödüllerinde, Türkiye’nin en iyi projesi ödülünü aldı.  



Geri Dön