20 / 04 / 2024

Mesut Güleroğlu, internet sitelerinin emlak alım satım yapmasını eleştirdi!

Mesut Güleroğlu, internet sitelerinin emlak alım satım yapmasını eleştirdi!

Emlakçılardan Mesut Giileroğlu' na güvenoyu. Tek liste ile gidilen seçimlerde Mesut Güleroğlu İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı olarak üyelerden 4 yıl için daha vize aldı.



İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, tek liste ile gidilen seçimlerde 4 yıl daha oda başkanlığına seçildi. Odanın yeni yönetiminde Gönül Vural, Önder Vural, Kurbani Uçar, Ayşe Semra Kasap, Abdullah Akbulut, Bedi Yazıcıoğlu, Oya Türksöyler, Ali Kavaklı yer aldı.  İzmir  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu'nda yapılan genel kurula CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve diğer oda başkanları da katıldı. Genel Kurul'da konuşan Mesut Güleroğlu, internet sitelerinin emlak alım satım yapmasını eleştirdi. Son iki yılın emlakçılar için zor geçtiğini dile getiren Güleroğlu, "İşlerde ciddi sıkıntılar var. Özellikle internet üzerinden emlak işi yapan bir çok site var. Siteler kendilerini aştı ve emlakçıları da içine aldı. Biz internete karşı değiliz. Kendimizi geliştirerek sıkıntıları atlatabiliriz" dedi. 


Üye erozyonu Çalışan emeklilerin maaşından kesinti yapıldığı için emekli olup emlakçilik yapanların oda üyeliğinden ayrıldığını dile getiren Güleroğlu, "Bu nedenle 3 bin 400 üyemizin 2 binini üyelikten sildik. Ama bu kişiler mesleğe devam ediyor. Denetim yetkimiz elimizden alındı. Kayıt alma yetkimiz yok. Herkes bana soruyor. 'Başkan ne yapıyorsun?' diye. Ben de 'yetkisiz biri ne yapıyorsa ben de onu yapıyorum' yanıtmı veriyorum" diye konuştu. Odayı 1999'da sıfırdan kurduklarını belirten Güleroğlu, "4 yıllık süreçte yapabildiğimiz iki şey var. Üyelerimize rahat para bulmak için Bornova'da Kefalet Kooperatifi kurduk. Kentsel dönüşüm eğitimleri verdik" dedi. CHP îzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise Türkiye'de üreti- ^ mi ve tasarrufu teşvik edecek politikalara ihtiyaç olduğunu söyledi. Susam, inşaat sektörünün ülkenin itici gücü olduğunu ifade etti. 


Yeni Asır


Geri Dön