23 / 04 / 2024

Mesut Güleroğlu, internet sitelerinin emlak alım satım yapmasını eleştirdi!

Mesut Güleroğlu, internet sitelerinin emlak alım satım yapmasını eleştirdi!

Mesut Güleroğlu, internet sitelerinin emlak alım satım yapmasını eleştirdi. Son iki yılın emlakçılar için zor geçtiğini dile getiren Güleroğlu, İşlerde ciddi sıkıntılar var. Özellikle internet üzerinden emlak işi yapan bir çok site var...



İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, tek liste ile gidilen seçimlerde 4 yıl daha oda başkanlığına seçildi.  İzmir  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonunda yapılan genel kurula CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve diğer oda başkanları da katıldı. Genel Kurulda konuşan Mesut Güleroğlu, internet sitelerinin emlak alım satım yapmasını eleştirdi. Son iki yılın emlakçılar için zor geçtiğini dile getiren Güleroğlu, "İşlerde ciddi sıkıntılar var. Özellikle internet üzerinden emlak işi yapan bir çok site var. Siteler kendilerini aştı ve emlakçıları da içine aldı. Biz internete karşı değiliz. Kendimizi geliştirerek sıkıntıları atlatabiliriz" dedi. 


2011-2013 yılları emlakçılar için zor geçen yıllar olduğunu söyleyen Güleroğlu, "İşlerde ciddi sıkıntılar var. Özellikle internet üzerinden emlak işi yapan bir çok site var. Bu sitelerde insanlar ev alıp satımına başladılar. Siteler kendilerini aştı ve emlakçıları da içine aldı. Yaptığımız istihbaratta şunu çok net gördük, birçok emlakçı burada iş yapıyor. Kendimizi geliştirerek pozisyonlarla sıkıntıları atlatabiliriz" dedi. Emeklilere ödenen primlerin kesilmesine de değinen Güleroğlu, "Bu yasa yüzünden 3 bin 400 üyemizin 2 binini üyelikten sildik. 


Ama bu kişiler mesleğe devam ediyor. Denetim yetkimiz yeni çıkan esnaf ve sanatkârlar yasası ile elimizden alındı. Kayıt alma yetkimiz yok. Herkes bana soruyor,1 Başkan ne yapıyorsun diye soruyor. Bende yetkisiz biri ne yapıyorsa bende onu yapıyorum'. Odaya katkı verin bende size katkı sağlayayım" dedi. İzmir Emlak Komisyoncuları Başkanı Mesut Güleroğlu, odayı bankanın destekleriyle ayakta tuttuklarını söyleyerek, "Sizlerin odaya sahip çıkmanız gerekiyor. 

Bu oda kurulurken çantası yoktu. 1999'da sıfırdan kurduk. Ailemden kalan mülklerde sattım. 4 yıllık süreç içinde yapabildiğimiz iki şey var. Üyelerimiz rahat para bulmaları için Bornova'da Kefalet Kooperatifi kurduk. Kentsel dönüşüm eğitimleri verdik" diye konuştu. 


"Siyaset yenilenmeli" Genel Kuruyla katılan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise iktidar partisini eleştirerek, ülkenin yeni politikalara ihtiyacı olduğunu söyledi. Susam, "Türkiye'de emlak sektörü zorlu bir süreç yaşıyor. İktidar son dönemlerde tasarruf artırma ve üretimi teşvik etmek istiyor. Piyasada konut ihtiyacı var. Konut yapımında ve alımında şişkinlik var. 


İnşaat sektörü Türkiye'nin ilerlemesinde itici güç olmuştur. Sektör iyi durumdaysa 110 meslek kolu da iş yapar" görüşüne yer verdi. Susam şöyle devam etti: " Türkiye'de tasarrufu ve üretimi teşvik edecek paralel bir çalışmayı yapmak zorundalar. Bunun için siyaset istikrara, hukuk devletine, ekonomik programa ve uzun vadeli bir güvene, dış politikada saygınlığa ihtiyaç var. Tüm bunlara baktığımızda bu ülkenin tüm bunları kucukluyucuk anlayışa kavuşması gerekiyor. 


Yeni Ekonomi



Geri Dön