24 / 04 / 2024

Mesut Sancak: İzmir'in silüeti değişiyor!

Mesut Sancak: İzmir'in silüeti değişiyor!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'de inşaat sektörü açısından önemli bir potansiyel olduğunu ve her yıl 30 bin yeni konuta ihtiyaç duyulduğunu söyledi...



Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'de inşaat sektörü açısından önemli bir potansiyel olduğunu ve her yıl 30 bin yeni konuta ihtiyaç duyulduğunu söyledi. İnşaat sektöründe yaşanan durağanlık ve İzmir'de konut arzı fazlası olduğuna yönelik görüşleri değerlendirerek, sorularımızı yanıtlayan Mesut Sancak; "İzmir'de her yıl 30 bin yeni konut ihtiyacı doğuyor. Bu önümüzdeki yıllarda da bu şekilde seyredecek. Kentin profili değişiyor" dedi. 


Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Sancak, "İzmir'de 315 bin depreme dayanıksız bina var. 1 milyon 100 bin konutun neredeyse üçte biri depreme dayanıksız. Diğer taraftan İzmir. Türkiye genelinde en yüksek gecekondu oranı olan il. Yüzde 50-60 civarında gecekondu var. Yıllık 30 bin konut yapıldığına göre İzmir'de yapılacak çok iş var. İzmir'de önümüzdeki 20 yıl konut ihtiyacı bitmez. 


Önümüzdeki 20 yılda kent silüeti yeniden şekillenecek. İzmir'in en büyük sorunu arazi sorunu imara açılacak yeni yer yok. Zaten artık oturmuş yerleşim bölgeleri var. Bunun dışında Bayraklı. İnciraltı. Mavişehir bölgesi. Belediyeler ile hükümet bu konuda koordineli çalışmalı. Kent yeni gelişmelere göre dizayn edilmeli" diye konuştu. 


"Yer önemli değil, yeter ki yapılsın"  İzmir  Biiyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nıın. 

İzmir Ekonomik Kalkınma Kurulu toplantısında Bayraklı'ya kruvaziyer limanı yapma kararı aldıklarını açıklamasının ardından Mesut Sancak da kentin acilen bir limana ihtiyacı olduğunu söyledi. Sancak. "Bunun da yeri önemli değil, yeter ki yapılsın. Bayraklıya olursa da gelen turisti izmir'in yeni silüeti olmaya aday bir bölge karşılar. Hükümet ve yerel yöneticiler aralarında konuşup anlaşabilirse kruvaziyer limanının nerede olduğu fark etmez. Bayraklı'ya da yapılabilir veya Alsancak'ta da kalabilir" dedi. 


Geri Dön