29 / 03 / 2024

Mesut Sancak: Konuta yatırımın tam zamanı!

Mesut Sancak: Konuta yatırımın tam zamanı!

Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, ev almak isteyenler için en uygun ortamda bulunulduğunu söyledi



Folkart Narlıdere Evleri ile inşaat sektöründe teknolojik anlamda farklılık yaratarak markalaşma yolunda önemli adımlar attıklarını belirten Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, konut sahibi olmak isteyenler için ortamın çok uygun olduğunu söyledi. Bankacılık piyasasında son yılların en düşük faiz ve fon fiyatları döneminin yaşandığını söyleyen Sancak, "Faizler bundan fazla düşmez, konuta yatırımın tam zamanı, ev almak isteyenler için son derece uygun bir ortam oluştu ve bu fırsatı kaçırmamak gerek" dedi.
Folkart Narlıdere Evleri projesine başladıkları günden bu yana finansal anlamda bir sıkıntı yaşamadıklarını ve projeyi taahhüt edilen sürede sahiplerine teslim ettiklerini ifade eden Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, emlak fiyatlarının, olması gerekenin yüzde 30 - 40 altına düştüğünü ve Ramazan Bayramı'nın ardından satışlarda yüzde 10-15'lik bir artış yaşanmasını beklediklerini anlattı.

YAŞAMAK İÇİN
Ocak ayına kadar inşaat sektörünün krizin etkisinden kurtulacağını kaydeden Sancak, krize rağmen fiyatlarda hiçbir artış yapmadıklarını ve lüks konutların yüzde 60'tan fazlasını sattıklarını belirtti.
İzmir'de ilk defa gerçekleştirilen a plus kalitesindeki Folkart Narlıdere Evleri'ne başlangıçtan beri çok güvendiklerini kaydeden Mesut Sancak, "Folkart'ta yaşamın başladığı eylülden itibaren satışlarımız arttı. Yıl sonuna dek tüm evleri satmayı hedefliyoruz" dedi.
Ekim ayına kadar 90 ailenin Folkart'a taşınmış olacağını dile getiren Sancak, "Ev satın alanların ve taşınanların yüzde 90'ı İzmirli. Bu anlamda İzmir'in önemli bir ihtiyacına cevap verdik. İnsanlar evleri yatırım için değil, yaşamak için satın alıyor" diye konuştu.
Şu anki ekonomik kriz düşünüldüğünde satış performansı açısından Folkart Narlıdere'nin Türkiye'nin en başarılı projeleri arasında yer aldığını sözlerine ekleyen Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, İzmir'deki a plus konut açığını değerlendirerek, Türkiye'de metrekare başına en fazla harcamanın yapıldığı projeyle kalite çıtasını kısa sürede zirveye taşıdıklarını vurguladı.

PROFESYONEL YÖNETİM
Folkart'ta idari ve teknik anlamda hizmet verecek İstanbullu site yönetim firması TSP ile anlaştıklarına değinen Mesut Sancak, 5 bin metrekarelik alana kurulu sosyal tesislerle, Folkart Narlıdere sakinlerine boş zamanlarını, haftalık hatta yıllık izinlerini site dışına çıkmadan geçirebilecekleri bir yaşam alanı sunduklarını kaydetti. İzmir'e yatırım yapmış olmaktan dolayı da son derece memnun olduğunu ifade eden Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, 22 katlı Folkart Mavişehir projesinin de 2010 yılının sonuna dek tamamlanacağını hatırlattı.

AKILLI EV TEKNOLOJİSİ
Sancak şöyle devam etti: "Türkiye'de metrekare başına en fazla harcama yapılan projeyle kalite çıtasını zirveye taşıyan Folkart Yapı A.Ş.'nin akıllı ev teknolojisinin kullanıldığı Folkart Narlıdere Evleri projesinde Türkiye'de en kapsamlı ve geniş seçenekli teknolojiye sahip otomasyon sistemiyle birçok yenilik sunuldu.
Yurtiçi ve yurtdışındaki birçok tanınmış projeyi gerçekleştiren mimar Emre Arolat tarafından projesi hazırlanan ve 168 daireden oluşan proje ile lüks konut anlayışında yeni bir dönemi müjdeleyen Folkart Narlıdere Evleri'nde teknik ve altyapı donanımı, alanında dünya devi kuruluşların çözüm ortaklığında gerçekleştirildi. Scavollini firmasına ait Model Crystal, Home veya Home Telaio modellerinden herhangi biri ve daire sahibinin isteyeceği 3 farklı alternatifi mutfak dolapları, Gaggenau markalı ankastre mutfak seçenekleri, DuPont Corian mutfak tezgahları, daire balkonlarında jakuzi ve önünde rüzgar kırıcı paneller evin konforunu artıran özelliklerin başında geliyor. Projede enerji tasarrufunu sağlamak için tüm bina terasları ile bodrum temel ve dış perdelerinde su yalıtımı ile tüm bina teras ve dış cephelerinde XPS ile ısı yalıtımı gerçekleştirilirken; tüm odalarda jeotermal enerji ile ısıtma sistemi kullanıldı. LG Viessmann multi sistem klima (VRF) sistemiyle salon ve tüm odalar soğutuluyor ve sistem aynı zamanda ısıtma da yapabiliyor. Folkart Narlıdere Evleri'nin üstün özellikleri bunlarla sınırlı değil. Sitede her daireye 2 adet kapalı otopark alanı veriliyor; ayrıca misafir araçları için de kapalı otopark alanları bulunuyor."

Sakinler, depremden önce uyarılabiliyor
Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, Ağustos 2007'de 120 milyon dolarlık yatırımla yapımına başlanan ve Türkiye'de metrekare başına en fazla harcamanın yapıldığı Folkart Narlıdere Evleri'nde alanında isim yapmış çözüm ortaklarıyla çalıştıklarını söyledi. Projenin en büyük özelliğinin, ev sahiplerinin sitenin içinde tüm sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri olduğuna dikkat çeken Mesut Sancak, "Projemizde harcamalar hastane projeleri kadar geniş çaplı, güvenlik ise bir cezaevi projesi kadar detaylı bir şekilde tasarlandı. Güvenlik sistemlerinde dünya devi Amerikan Honeywell firması ile çalıştık. Site sakinleri, deprem uyarıcı sistemle depremden 4 saniye önce haberdar olabiliyor" dedi.
Yeni Asır


Geri Dön