25 / 04 / 2024

Metal Yapı Konut'tan 15 Temmuz sonrası 1 milyar TL'lik yatırım!

Metal Yapı Konut'tan 15 Temmuz sonrası 1 milyar TL'lik yatırım!

Metal Yapı Konut bu yıl da yatırımlarına hız verdi. Şirketin Genel Müdürü Akın Karali, 15 Temmuz sonrasında 1 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirdiğini belirtti.



Konut sektörü, Cumhuriyet'in 100. yıl hedefine ulaşmak için kolları sıvadı. Hem inşaat hem de eğitim sektöründe bulunan Metal Yapı Konut da bu hedefle yoluna devam edenlerden. Genel Müdür Akın Karali, "15 Temmuz sonrasında 1 milyar TL'lik yatırım yaptık. Bunlardan biri de Doğa Okulları oldu. Bunun yanında arsalar aldık ve inşaatlara başlıyoruz. Güçlü Türkiye hedefinde okul ve inşaatlarımızı büyüterek ek istihdam ve ekonomik katkı yapmayı amaçlıyoruz. Bu sene için hedefimiz yüzde 40 büyümek" dedi. 

Bir yandan da var olan projeler için çalıştıklarını belirten Karali, 2017'de teslim edilecek projelerin yanı sıra, Ulus, Zekeriyaköy ve Göktürk'te de iki farklı proje ile Güneşli'de Güneş Tepe projelerinin başlayacağını söyledi. Karali, "Ülkemize güveniyoruz. Burası bizim vatanımız. Burada kazanıyoruz buraya yatırım yapıyoruz. Başarılı projelerle yabancı yatırımcıyı çekip ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" şeklinde konuştu. 


Türkiye'de olduğu kadar, yurtdışında da yeni yatırımların olacağını söyleyen Karali, "Bu yıl Ukrayna'da yatırım yapmayı düşünüyoruz. Orada kendi arazilerimiz var. Ayrıca Londra'da ve ABD'de okul alarak ülkemizdeki okullarımızın dil okulları ile işbirliği yapmasını amaçlıyoruz" dedi. 


Karali şunları söyledi: "Yurtdışında Türk inşaat şirketlerinin markalaşmasını istiyoruz. Kârının belli bir kısmını Ar-Ge çalışmalarına ayıran, stratejik yatırımlar için uzun vadeli politikalar geliştiren bir sektör haline gelmeyi diliyorum."



Sabah


Geri Dön