28 / 03 / 2024

Metal Yapı'nın 2017 satış hedefi 2 milyar TL!

Metal Yapı'nın 2017 satış hedefi 2 milyar TL!

Metal Yapı Genel Müdür Akın Karali "2017 yılma dair beklentilerimiz daha olumlu. Bu yıl içinde ertelenen alımlann gelecek yıl devreye girecek olması nedeniyle 2017'de daha yüksek satış rakamlan bekliyoruz" dedi.




2016 yılının zor bi yıl (olarak geride bırakıldığını vurgulayan Metal Yapı Genel Müdür Akın Karali "2017 yılma dair beklentilerimiz daha olumlu. Bu yıl içinde ertelenen alımlann gelecek yıl devreye girecek olması nedeniyle 2017'de daha yüksek satış rakamlan bekliyoruz. Metal Yapı Konut olarak biz de yatırımlarımıza ara vermeden devam edip, ülke ekonomisine güvenimizi her koşulda göstereceğiz. 2017 yılında özellikle uzun zamandır takip ettiğimiz Ulus projesini hayata geçireceğiz. Bu proje bizim için vizyonu son derece yüksek ve önemli bir proje. 2017'deki diğer projelerimizden biri Zekeriyaköy'de, diğeri ise Göktürk'teki 50 dönüm arazimiz üzerine yapmayı planladığımız proje. Ayrıca Güneştepe projemizde 2017'de başlayacak. 2017'de yaklaşık yeni 3500 kişi istihdam edeceğiz. 2017'de büyüme hedefimiz yüzde 40, satış hedefimiz ise 2 milyar TL" dedi. Gayrimenkul sektörünün temsilcileri olarak ekonomiye katkı sağlamaya devam edeceklerini, ülkedeki yatırım fırsatlarını anlatmak için yurt dışında yoğun bir şekilde lobi faaliyeti yürüttüklerini ve artık bu konuda daha fazla mesai harcayacaklarını belirten Karali "Türkiye yerli ve yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi konumunda olmayı sürdürüyor. Yatırımcıların ekonomimize duyduğu güven ve buna bağlı olarak gösterdiği ilgi, hükümet tarafından açıklanan siyasi ve ekonomik reform paketleri ile destekleniyor. Biz de özel sektör yatırımcıları olarak buna güveniyor ve bütün yatınm planlarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. 2017 yılı için de temkinli olacağımız ama aynı zamanda yatırımlarımıza devam edeceğimiz bir yıl olacak" dedi. 


KAMPANYALAR FAYDALI OLDU 


2016'nm ilk iki çeyreğinde yaşanan olumsuzluklar, gayrimenkul sektörü başta olmak üzere ekonomimizin bütün sektörlerini etkilediğini söyleyen Karali "Yaz sezonu durgunluğundan sonra sektörümüz ağustos ayından itibaren yoğun bir hareketliliğe girdi. Bu hareketlilikte sektörümüzün çatı kumluşu GYODER ve Emlak Konut'un düzenlediği kampanyaların ve bankalann ihtiyaç ve konut kredi faizlerini düşürmesinin büyük rolü var. Özellikle son dönemlerde faiz oranlarının yüzde l'in altına inmesi, kredilendirme oranının artması ve KDV'nin düşürülmesi gibi düzenlemeler, geleceğe yönelik olumlu beklentileri güçlendirdi" dedi.


Star EK 2


Geri Dön