24 / 04 / 2024

Meteoroloji'den kritik uyarı: Soğuk ve yağışlı hava geliyor!

Meteoroloji'den kritik uyarı: Soğuk ve yağışlı hava geliyor!

Meteoroloji'den kritik uyarı, soğuk ve yağışlı hava geliyor. Hava Sıcakları hissedilir derecede azalacak. Bugün yurdumuzun doğu bölgelerinde görülmekte olan yağışların akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor...



Soğuk ve yağışlı hava geliyor. Hava Sıcakları hissedilir derecede azalacak.


Bugün yurdumuzun doğu bölgelerinde görülmekte olan yağışların akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ancak bugün akşam saatlerinden sonra ülkemizin Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.


Yarın bütün bölgelerimizin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, iç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların Batı Karadeniz'in kıyı kesimi ile Sakarya ve Hatay çevrelerinde kuvvetli ( 21 - 50 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor.


Bu yağışlı sisteme ilave olarak 18.10.2014 Cumartesi günü ülkemizin Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı ve soğuk bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta sonunda Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Bat Akdeniz dışında yurdun tamamında yağış bekleniyor.


Yağışların; Cumartesi günü Batı Karadeniz ile Sakarya ve Hatay çevreleri, akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında, 19 Ekim Pazar günü ise Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51 – 100 kg/metrekare) olacağı öngörülüyor.


19.10.2014 Pazar günü meydana gelecek yağışların Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Bitlis, Van ve Hakkari) karla karışık yağmur yüksek rakımlı yerlerde ise kar şeklinde olması tahmin ediliyor.


Rüzgaran Cumartesi günü yurdun kuzey kesimlerinde kuzey ve batı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının hafta sonunda gelecek yağışlı sistem ile birlikte pazar günü yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede ( 6 -10 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.


Kuvvetli yağış, ani sıcaklık düşüşü, yüksek kesimlerdeki kar yğışları ve kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU


MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölgenin doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 


EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Uşak çevreleri ile gece saatlerinden itibaren iç kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.


AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 


İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeybatı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 


BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz bölümü ile gece saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 


DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, doğu kesimlerinde hafif olmak üzere bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


Sabah 


Geri Dön