24 / 04 / 2024

Metris Cezaevi'nin karşısına 1 milyar liralık proje!

Metris Cezaevi'nin karşısına 1 milyar liralık proje!

Kiptaş, Metris Cezaevi 'nin karşısındaki 82 dönüm araziyi ihaleye çıkardı. 1 milyarlık proje yapmaya müsait arsaya yapılacak kulenin yüksekliği serbest bırakıldı



Gaziosmanpaşa'da cezaevine ev sahipliği yapması nedeniyle filmlere bile konu olan Metris artık rezidansıyla anılacak. Kiptaş, Gaziosmanpaşa'da Metris Cezaevi'nin karşısındaki 82 bin metrekarelik araziyi hasılat paylaşımı modeliyle ihaleye çıkardı. Değerinin 1 milyar lirayı bulması beklenen araziye otel, rezidans, konut, ticaret alanı, alışveriş merkezi, okul, hastane ve spor merkezi yapılabilecek.

Kat karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle yapılacak ihaleye Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinin katılması bekleniyor. Cezaevinin tam karşısındaki alan, imar planlarında özel proje alanı olarak geçiyor. Araziyi ön plana çıkartan bir diğer özellik ise ulaşım kolaylığı. Yüksekliği serbest bırakılan arsa, TEM yoluna komşu ve Eski Edirne Asfaltı üzerinde. ayrıca tramvay hattı üzerinde bulunuyor. Yapımı planlanan Mecidiyeköy-Havaalanı metro hattı da bu arazinin altından geçiyor.

İnşaat 300 bin metrekare olabilir

Emlak uzmanları proje bittiğinde ortaya çıkacak değerin yaklaşık bir milyar lira olacağını iddia ediyor. Araziye 3 emsal değerinde yapılacak inşaat alanı 246 bin metrekare. Ancak bodrum katlarının emsal dışı bırakılması ve iskana açık tutulması arazinin cazibesini artırıyor çünkü buraya AVM yapma imkanı doğuyor. Bu şartlar altında inşaat alanının 300 bin metrekareye çıkarmak mümkün. Bölgeye en yakın TEM Avrupa Konutları'nda metrekare fiyatı 3 bin TL seviyesinde. Bu noktadan yola çıkarak projenin 1 milyar lirayı bulabileceği öngörülüyor.

TRT Plazası olacaktı

Kiptaş'ın mülkiyetindeki arsada TRT'ye ait dev plaza yapılması planlanmıştı. 64 kat yüksekliğinde olması düşünülen plaza içinde dev stüdyolar, film platoları, rezidans, alışveriş merkezleri yer alacaktı.  Kiptaş  tarafından inşa edilmesi kararlaştırılan proje için TRT'nin çekimser kalması nedeniyle vazgeçildiği öne sürüldü.
BUGÜN/Selma şžENOL


Geri Dön