24 / 04 / 2024

Metris Kışlası'na kentsel dönüşüm parkı!

Metris Kışlası'na kentsel dönüşüm parkı!

Esenler-Atışalanı’nda bulunan toplam 1 milyon 658 bin metrekarelik Metris Kışlası’nın 236 dönümü Esenler Belediyesi’ne devredildi. Belediye, bölgede en büyük kentsel dönüşüm parkını inşa edecek.



Esenler-Atışalanı’nda bulunan Metris Kışlası'nda 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı ile Esenler Belediyesi arasında imzalanan protokole göre ilk etapta kışlanın 236 dönümlük kısmı Esenler Belediyesi’ne devredildi. 


Toplam 1 milyon 658 bin metrekare büyüklüğündeki Metris Kışlası’nda her biri farklı büyüklüklerde 11 farklı tematik parkı inşa edilecek. 


Askeri alanda sadece 1.6 milyon metrekare alanda yapılaşma olacağını ifade eden Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, “Askeri alanda, şu an bulunduğumuz 15 Temmuz Şehitler Parkı gibi 11 tematik park yapıyoruz. Parkların toplam alanı 3.3 milyon metrekare olacak. Bunlardan biri 2 milyon 680 bin metrekare büyüklüğünde. Bu park, kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen dünyanın en büyük parkı olacak. Bu parkı yaparken 20 bin konutu da yıkarak yenileyeceğiz” şeklinde konuştu.





Milliyet


Geri Dön