20 / 04 / 2024

Metro 2010 sonunda Başakşehir'de!

Metro 2010 sonunda Başakşehir'de!

Başakşehirlilerin merakla beklediği metro çalışmalarında mutlu sona bu yıl sonunda ulaşılacak



Konuyu Zaman'a değerlendiren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Başbakanımız talimat verdi, metromuz yıl sonunda hizmete açılacak." dedi. 
 
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yapımı devam eden metro hattının yılsonunda hizmete açılacağını söyledi. Uysal, "Normalde 2009'da bitmesi gereken metro hattı maddî sıkıntı ve sinyalizasyon sorunundan dolayı bitirilemedi. Başbakanımız talimat verdi. Mevcut maddi sıkıntılar aşıldı. Metromuz yıl sonunda hizmete açılacak" dedi.

Başkan Uysal, Başakşehir'de yürütülen çalışmaları ve şehrin sorunlarını Zaman'a değerlendirdi. Başakşehir'in kozmopolit bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Uysal, şehrin küçük bir Türkiye örneği olduğunu ifade etti. Bölgenin ulaşım sorununa değinen Uysal, Başakşehir'de 77 adet İETT hattının bulunduğunu, buna rağmen en fazla ulaşım sorunu olan ilçelerden biri olduğunu belirtti. Halktan, şehirde elektrik kesintileri olduğuna yönelik şikayetler geldiğini belirten Uysal, "Bu konudan biz de muzdaribiz. Su kesintileriyle ilgili İSKİ'den gerekli bilgiyi alıyoruz. Ancak elektrik kesintileriyle ilgili BEDAŞ'tan bize bilgi gelmiyor. Dolayısıyla biz de halkımızı bilgilendiremiyoruz." diye konuştu. Uysal ayrıca şehirde, halkın yararına önemli projeleri hayata geçirmek için büyük çaba gösterdiklerini de anlattı. İçinde soğuk hava depolarının, hassas tartıların ve halkın şikayetlerini dinleyecek birimlerin bulunacağı modern 'Pazartürk' projesinin ihale çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu aktaran Uysal, yeni pazarın inşasına yakında başlanacağını bildirdi. Uysal, son olarak yağışlarda sıkıntı oluşturan Sular Vadisi'nin bir kısmının açık kanal durumuna getirilmesi gerektiğini kaydetti.
Zaman


 


Geri Dön