19 / 04 / 2024

METRO, 2012’nin ilk mağazasını Bayrampaşa'ya açtı!

 METRO, 2012’nin ilk mağazasını Bayrampaşa'ya açtı!

Metro Toptancı Market Türkiye yatırımlarına Bayrampaşa açılışıyla devam etti. Açılışta sektörü değerlendiren Özerkan: “Perakende sektöründeki değişim yeni galipler ve mağluplar doğuracak.” dedi...



Bayrampaşa mağazası ile İstanbul’daki mağaza sayısını 8’e çıkaran Metro’nun Türkiye’deki mağaza sayısı 25 oldu. Metro 2011 yılında açtığı 6 mağaza ile son 10 yılın rekorunu kırıp Türkiye’ye 120 milyon Euro değerinde yatırım yapmıştı. 2012 yılı açılışları ise Bayrampaşa’dan sonra, Eskişehir ve Diyarbakır mağazalarıyla devam edecek.


Türkiye’nin ve dünyanın lider toptan satış markası Metro Toptancı Market, 2012 yılının ilk açılışını Bayrampaşa’da otogar yanında yaptı. 24 milyon Euro yatırım değeri olan Metro Bayrampaşa mağazası, 200 kişiye iş imkanı sağlıyor. 6.300 m2 satış alanına sahip olan mağazada 40.000’den fazla ürün yer alıyor ve diğer tüm Metro mağazalarında olduğu gibi ISO22000 kalite standartları ile hizmet veriliyor. 


Kubilay Özerkan: “Perakende Sektöründeki Değişim Yeni Galipler ve Mağluplar Doğuracak.”


Bayrampaşa mağazasının açılış töreninde konuşan Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, “Dünyada perakende hızla değişiyor, bu değişim süreci yeni galipler ve yeni mağluplar doğuracak. Artık büyüklüğün yanında hızın da önemi gün geçtikçe artıyor. Biz de Metro Türkiye olarak; her gün bir önceki günden daha hızlı bir şekilde daha iyinin yapılabileceğine olan inançla, geçmişteki başarılarımızdan da örnek alarak, çok daha farklı, ama daha da başarılı bir geleceği şekillendirmek için durmadan çalışıyoruz” dedi.


Özerkan: “20 Dakikada Mal Kabulü Yapılmayan Ürünü Geri Gönderiyoruz.”


Özerkan ayrıca “Kalite güvence bizim için vazgeçilmez, özellikle taze ürünlerimizde. Mağaza yatırımlarımızın %30’undan fazlasını taze bölümlere yapıyoruz. Tüm mağazalarımıza kendi belirlediğimiz periyotlarda, minimum yılda 2 kez, TÜBİTAK tarafından habersiz denetim yaptırıyoruz. Her mağazamızda sadece kaliteden sorumlu ve eğitimi gıda mühendisliği olan kalite güvence asistanlarımız var. Soğuk zincire çok önem veriyoruz ve kesinlikle soğuk zinciri  kırmıyoruz. 20 dakikada mal kabulü yapılamayan ürün geri gönderiliyor. Tüm ürünlerde izlenebilirlik sistemimiz var ve ürünlerimizi fabrikalardan çatala kadar takip edebiliyoruz. Bizim yıllar önce yaptırdığımız kalite güvence denetimleri o zamanlar lüks kabul edilirken, şimdi her biri birer zorunluluk haline geldi.” diye ekledi.



Geri Dön