23 / 04 / 2024

Metro hattı Ankara'da konut fiyatlarını uçurdu!

Metro hattı Ankara'da konut fiyatlarını uçurdu!

Son 10 yılda gerçekleşen konut atağıyla birlikte ulaşım yatırımları Ankara'da bazı bölgelerin değerini artırdı. Eryaman'da fiyatlar 2011'de yüzde 12 artarken 2013'te yüzde 19'a yükseldi. Kiralıklarda ise yüzde 23 artış görüldü...



Son 10 yılda gerçekleşen konut atağıyla birlikte ulaşım yatırımları Ankara'da bazı bölgelerin değerini artırdı. Eryaman'da fiyatlar 2011'de yüzde 12 artarken 2013'te yüzde 19'a yükseldi. Kiralıklarda ise yüzde 23 artış görüldü.



Emlakjet.com,  Ankara  konut piyasasında yaşanan hareketlilik ile ilgili olarak da detaylı bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre, Ankara'da metronun yapılmasıyla birlikte uzak mesafelerin kısalacağını görerek konut satın alan yatırımcılar, bölgeye hızla inşa edilen diğer sosyal donatıların da yarattığı değerlenme sayesinde yüksek kârlar elde etti. Araştırmada, Kızılay-Batıkent metrosunun devamı niteliğinde yapılan Batıkent-Sincan/Törekent hattında yer alan bölgeler ilk değerlenen yerler olarak belirtiliyor. 


YÜZDE 19 PRİM YAPTI 

Analize göre, Eryaman'da konut fiyatları 2011'de yüzde 12, 2012'de yüzde 14, 2013'te ise yüzde 17 artış gösterirken, 2014'te hattın kullanıma açılmasıyla hem satılıklarda yüzde 19 artış hem de kiralıklarda yüzde 23 artış görüldüğü vurgulanıyor. emlakjet.com'un Genel Müdürü Okan Arı, "Batıkent-Sincan/Törekent metro hattında yer alan bölgeler ilk değerlenen yerler olarak karşımıza çıkıyor. Metro inşaatının başladığı 2011'de bu bölgelerde hareketlilik hissedilmişti. 2013'te ise ivmesi arttı" diye konuştu. 


METREKARE FİYATI 1.115 LİRA 

Araştırmaya göre, hızla değerlenen bölgelerden bir diğeri ise yine yapımı süren bir başka hat olan Tandoğan, Keçiören metro hattı nedeniyle Keçiören. Arı, konut fiyatları 3+1 daireler için bin 115 TL metrekare fiyatıyla oldukça makul düzeyde olan Keçiören'in, ileride daha fazla değerleneceği için şu an uygun bir seçenek olarak görülüyor. Arı, "Hareketlenme daha metro hatları etrafında şekillenirken, Ankara'nın merkezi bölgelerinde yer alan Ulus, Kurtuluş, Cebeci, Kolej gibi semtlerde ise gayrimenkuller değerini korumaya devam ediyor"diye konuştu. 

Araştırmaya göre, Kızılay-Çayyolu metro hattı üzerinde kalan Eskişehir Yolu ve çevresindeki bölgelerde son on yılda hızla gerçekleşen konutlaşma bölgeyi kısa sürede değerli hale getirdi. 2011'de bin 200 TL olan ortalama metrekare fiyatları 2013'te bin 650 TL seviyesine yükseldi.



Sabah Gazetesi 


Geri Dön