25 / 04 / 2024

Metro Market, 22. mağazasını Kağıthane'de açtı!

Metro Market, 22. mağazasını Kağıthane'de açtı!

30 ülkede faaliyet gösteren Metro Toptancı Market'in dünyadaki 700. mağazası, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Joel Saveuse ve Metro Toptancı Market Operasyon Direktörü (COO) Dominique Mineart`ın katılımıyla Kağıthane'de açıldı. İşte ulaşım krokisi



 

Metro Toptancı Market Üst Yöneticisi (CEO) Joel Saveuse, dünya genelindeki 700. mağazayı açtıkları için tarihsel bir anda olduklarını belirterek, "Uluslararasılaşma hedefimizle ulaştığımız, bizlere esin veren yeni bir başarı hikayesi ve bu hedefimize Türkiye gibi bizim için son derece önemli ve potansiyeller barındıran bir ülkede ulaşmış olmaktan özellikle çok mutluyuz. Türkiye bizim için en hızlı gelişen pazarlardan biri olduğu için bu önemli açılışımızı tam da bu lokasyonda kutlamak istedik" dedi.

Açılışta konuşan Joel Saveuse, Türkiye`nin, insanı hayrete düşüren bir ülke olduğunu ifade ederek, "Ne zaman Türkiye'yi ziyaret etsem dinamik ekonomisinden, farklı kültüründen, özellikle çalışkanlığından ve zorlukları yenme ruhundan derin bir şekilde etkilenirim. Ve eminim ki bu ruh, kısa bir zaman önce yıkıcı depremlerle vurulmuş olan Van bölgesinin başarılı bir şekilde yeniden inşasında hayati bir önem taşıyacaktır" dedi.

Trajik depremlerin yol açtığı kayıp ve acılarla ilgili olarak taziyelerini sunmak istediğini dile getiren Saveuse, Metro Group`un, depremden etkilenmiş olan bölgede acilen ihtiyaç duyulan malzemeler için 500 bin lira bağış yaparak yardım faaliyetinde bulunduğunu, bugün burada, ek destek olarak, müşterilerinin Van için satın aldıkları malların, depremden etkilenmiş bölgeye ücretsiz teslimatını düzenlediklerini anlattı.

1990 yılında pazara girmelerinden itibaren profesyonel müşterilere hizmet vermek ve ticari altyapının kalitesini artırmak üzere yaklaşık 4 bin çalışanıyla ulusal bir dağıtım ağı oluşturduklarını, bugünkü açılışla beraber 12 ilde, 6`sı İstanbul genelinde olmak üzere 22 lokasyonda temsil edildiklerini ve Türkiye`de yeni açılışlar için güçlü bir konumda olduklarını belirten Saveuse, konuşmasını şöyle sürdürdü: ``Uluslararasılaşma, son 40 yılda Metro Toptancı Market`in başarı öyküsünün ardındaki itici güçlerden biri olmuştur. Şirketimiz şu anda 100 binden fazla uluslararası çalışanıyla 30 ülkede faaliyettedir. Dünya çapındaki hızlı ve istikrarlı büyüme, nihayet bugün 700. mağaza açılışının başarılmasına neden olmuştur. Kuruluşumuzun içindeki hızlı büyümeyi bizzat destekleyen bir ülke olduğu için dönüm noktası bu olay, Türkiye`de kutlandığı için çok mutluyum. Bu açılış, Türkiye`de bu yıl içinde şu ana kadar 4. açılıştır ve yıl sonuna doğru ülke ağına 2 lokasyon daha eklenecektir

Bu bizim için tarihsel bir an. Uluslararasılaşma hedefimizle ulaştığımız, bizlere esin veren yeni bir başarı hikayesi ve bu hedefimize Türkiye gibi bizim için son derece önemli ve potansiyeller barındıran bir ülkede ulaşmış olmaktan özellikle çok mutluyuz. Türkiye bizim için en hızlı gelişen pazarlardan biri olduğu için bu önemli açılışımızı tam da bu lokasyonda kutlamak istedik. Türkiye`nin hızlı büyüyen ekonomisinin, nüfusunun, bunların yanı sıra sürekli gelişen turizminin Metro Toptancı Market açısından muazzam bir iş potansiyeli oluşturduğunu söylemeye gerek bile yok.`` -Kağıthane mağazası İstanbul`daki 6. lokasyon- Joel Saveuse, Kağıthane mağazası`nın İstanbul`daki 6. lokasyonları olduğunu hatırlatarak, ``5 bin yılı aşkın geçmişi ve 15 milyondan fazla sakini, bu şehre gelenek ve modernin harika bir harmanını kazandırıyor. Boğaz`ın ve Altın Boynuz`un eşik taşında yer alan mağazamız, artık İstanbul`un göbeğinde ve müşterilerimize, özellikle de oteller, restoranlar ve ikram sektörüne daha yakın. Daha açılış bile gerçekleşmeden bu mağazaya kaydolan 80 bin profesyonel müşterimiz, başarı öykümüzün sonraki bölümüne güvenmemiz için her türlü nedeni veriyor`` diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Saveuse, 2011 sonuna kadar Türkiye`de 6 mağaza açmış olacaklarını, önümüzdeki yıl yine 6 mağaza açmayı hedeflediklerini kaydetti

``Türkiye iyi gidiyor, memnunuz``

Metro Toptancı Market Üst Yöneticisi Saveuse, Türkiye`nin 2011 performansına ilişkin bir soru üzerine de, ``Türkiye`nin son 3-4 yıllık performansı son derece etkileyici. Bu yıl en hızlı büyüyen ekonomilerden biri. En az Çin kadar iyi bir performans sergiliyor. Hatta Çin`den iyi bir performansı olduğunu bile söyleyebiliriz. Türkiye iyi gidiyor, memnunuz`` şeklinde konuştu.

Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan da Türkiye`nin Avrupa`nın giderek büyüyen ve dikkatleri üzerine çeken bir pazarı olarak gelecek vadettiğini belirtirken, dünyanın içinden geçtiği finansal belirsizliğin global yatırım süreçlerini olumsuz yönde etkilese de, bu yıl açacakları 6 mağaza ile Türkiye`ye 100 milyon avronun üzerinde yatırım yaptıklarını ve 2 binden fazla aileye iş imkanı sağladıklarını, bunun Metro`nun hem Türkiye`ye hem de Türk insanına olan güveninin en önemli göstergesi olduğunu, İstanbul`daki 6. mağazalarını açarak Türkiye`deki mağaza sayılarını 22`ye çıkardıklarını bildirdi.

Özerkan, dünyada perakendenin hızla değiştiğini, bu değişim sürecinin yeni galipler ve yeni mağluplar doğuracağını iddia ederek, ``Artık büyüklüğün yanında hızın da önemi gün geçtikçe artıyor. Biz de Metro Türkiye olarak, her gün bir önceki günden daha hızlı bir şekilde daha iyinin yapılabileceğine olan inançla, geçmişteki başarılarımızdan da örnek alarak, çok daha farklı, ama daha da başarılı bir geleceği şekillendirmek için durmadan çalışıyoruz`` dedi.

Metro`nun uluslararası 700. mağazasını İstanbul`da açıyor olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Özerkan, cumartesi günü bu mağazanın içinde ve dışında 500 kişilik bir ekibin çalıştığını, Kağıthane mağazasının 29 milyon avro net yatırım değerine sahip olduğunu ve 250 aileye iş imkanı sağlayacağını kaydetti.

METRO MARKET KAĞITHANE'DE NEREDE


Real, Gaziantep`ten çıkıyor

Kubilay Özerkan, bir soru üzerine, Gaziantep`teki Real mağazasını kapatacaklarını belirterek, Metro`nun Antalya`daki tedarik merkezi ile 2012 yılı itibariyle 10 milyon avronun üzerinde ihracat planladıklarını kaydetti.

Et fiyatlarındaki KDV indiriminin tüketiciye nasıl yansıyacağına ilişkin bir soru üzerine Özerkan, ``Menüdeki fiyatları çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Et fiyatlarına da önümüzdeki ay belli bir oranda yansımasını ümit ediyoruz`` dedi.

Verilen bilgiye göre, Kağıthane Metro Toptancı Market Mağazası, 8 bin metrekaresi satış alanı olmak üzere 10 bin metrekareyi aşkın geniş bir alana sahip. İki katlı mağazanın alt katı 6 bin 348, üst katı 4 bin 164 metrekare. Müşteriler, mağazada 40 bini aşkın gıda ve gıda dışı ürünü bulabilecek.

Metro Toptancı Market`in Kağıthane mağazası, Doğu-Batı buluşmasında da ilk durak olacak. Kağıthane mağazasının açılış yemeği için Türkiye`ye gelen 3 Michelin yıldızlı Fransız Şef Gilles Goujon, bu akşam Türk şef Vedat Başaran`ın hazırlayacağı islim kebabını yeniden yorumlayacak. Metro, Kağıthane`de gerçekleştireceği açılış yemeğinde doğu lezzetini batılı yorumla buluşturacak.

Bu arada, Metro, 700. mağazasının açılışı anısına, 30 Metro ülkesinden derlenen yemek tariflerinin bulunduğu ``30 Metro Ülkesinden Lezzetler`` adlı bir kitap da hazırladı.

 


Geri Dön