25 / 04 / 2024

Metro Silivri'den Tuzla'ya uzanıyor

Metro Silivri'den Tuzla'ya uzanıyor

Şişhane-Taksim ve 4. Levent-Atatürk Oto Sanayi Sitesi arasındaki 7 kilometrelik metro hatları Başbakan Erdoğan ile Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı törenle hizmete girdi.



6 ayda bir hat açılışı yapılması ve metronun Tuzla'dan Silivri'ye uzatılması hedefleniyor.

Erdoğan, Şişhane - Taksim ile 4. Levent - Atatürk Oto Sanayi Sitesi metro hatlarının açılışından sonra treni bir süre kullandı. Erdoğan'a Topbaş eşlik etti.

Şişhane-Taksim ve 4. Levent-Atatürk Oto Sanayi Sitesi metro hatlarının açılışı dolayısıyla Şişhane'de düzenlenen törene Başbakan Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş katıldı. 2004-2008 yılları arasında İstanbul'da sadece ulaşıma 11,5 katrilyon harcandığını ifade eden Erdoğan, 169 katlı kavşak ve yol yapıldığını, 20'sinin devam ettiğini, İSKİ'ye 5 yılda 4,5 katrilyon yatırım yapıldığını, içme suyu şebekesinin yüzde 99'unun yenilendiğini ve doğal gaz kullanıcı sayısının 4 milyona ulaştığını söyledi.
İSTANBUL'A HİZMET İÇİN AŞK GEREKİR

Başbakan Erdoğan, İstanbul'un, ruhu olan, yaşayan bir şehir olduğunu ifade ederek, "İstanbul'a aşkla, sevdayla bakmayan İstanbul'a hiçbir şey veremez. İstanbul'un ilçelerini, mahallelerini, sokaklarını bilemeyenler İstanbul'a hiçbir şey veremezler. Ondan sonra 'Sultanbeyli'ye gideyim' derken Tuzla Tersanesi'ne gidersin' diye konuştu. 1994 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, görevi CHP'li başkandan devraldığını kaydeden Erdoğan, İstanbul'un o dönemde içler acısı bir durumda olduğunu ifade etti. Geçen 15 yıl boyunca birçok dev projeyi İstanbul'a kazandırdıklarını söyleyen Erdoğan, tüp geçiti yaparak, 'Sultan Abdülhamit'in' projesini kendilerinin gerçekleştirdiklerini kaydetti.

KILIÇDAROĞLU PROJE ÇALIYOR

Kadir Topbaş da raylı sistemdeki yatırımlara dikkat çekerek, 44 km olan sistemi 73 km'ye, 402 bin olan yolcu sayısını 1 milyon 9 bin yolcuya çıkardıklarını kaydetti. Bu açılışla bu sayının 1.5 milyona ulaşmasını beklediklerini söyleyen Topbaş, "Raylı sistemi Silivri'den Beykoz'a, Olimpiyatköyü'nden Tuzla'ya uzatacağız. 6 ayda bir metro hattı açılışı yapacağız" dedi. Topbaş konuşmasında CHP'nin İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediyenin internet sitesinden proje çaldığına dikkat çekti.


Şişhane Maslak artık 21 dakika

Taksim - 4. Levent Metro Hattı'nın 7,15 kilometre uzatılmasıyla inşa edilen, Şişhane-Maslak, Atatürk Oto Sanayi Sitesi hattının hizmete açılmasıyla Şişhane-Maslak arasındaki yolculuk süresi 21 dakikaya indi. 8,5 kilometre uzunluğundaki Taksim-4. Levent metro hattı da böylece 15,65 kilometreye ulaşmış oldu. Hattın günde 400 bin yolcu taşıması bekleniyor. Hattın kalan 2,5 kilometrelik kısmı olan Darüşşafaka- Hacıosman- Seyrantepe/Stadyum İstasyonu inşaatları ise devam ediyor. İhalesi yapılan Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün tamamlanmasının ardından, metronun Yenikapı güzergahından, Bakırköy İncirli'ye kadar uzatılması ve hattın tamamının 2010'da devreye girmesi planlanıyor.
Yeni Şafak

Geri Dön