24 / 04 / 2024

Metro Toptancı Market, Türkiye'deki 20. mağazasını açtı!

Metro Toptancı Market, Türkiye'deki 20. mağazasını açtı!

Dünyada 30 ülkede 700 mağazası bulunan Metro Toptancı Market, 15.5 milyon Euroluk yatırımla 20nci mağazasını Mersinde hizmete açtı. Açılış töreninde konuşan Metro Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, Türkiye'de 4 mağaza daha açacaklarını söyledi



Merkez Yenişehir İlçesi 50nci Yıl Mahallesindeki 21 bin 100 metrekare arsa üzerine inşa edilen Metro Toptancı Market Mersinin açılışına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, Yenişehir Kaymakamı Eyüp Basri Kartal, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Akdeniz Kaymakamı Bekir Atmaca, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mersin Ticaret ve Sanayi Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan ile seçkin davetliler katıldı.

Aydın İnşaat Şirketi tarafından 200 işçilik ekiple 89 günde inşaa edilen Metro Toptancı Market Mersinin açılışında konuşan Genel Müdür Özerkan, Türkiyenin genç nüfusu, dinamik yapısı ve büyümede gösterdiği başarı ile dünya ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu, batı ile doğru arasındaki görevinin son dönemlerde daha da önem kazandığını belirtti.

Mersinde 250 kişiyi istihdam sağladıklarını vurgulayan Özerkan, "Dünyanın önemli uluslararası perakende şirketlerinden olan Metronun Türkiyeye olan inancı artarak devam ediyor, yatırımlarımız hızını kesmeden sürüyor ve sürecek. Türkiye, Metronun en öncelikli yatırım noktalarından biridir. 2011de ikinci mağazamızı Mersine açtık, yıl sonuna kadar 4 mağaza daha açmayı hedefliyoruz. Toplantıcı olduğumuz için bakkallarımıza da sahip çıkıyoruz. Bakkallarımızın büyümesini sağlamak içinde görevlendirdiğimiz özel müşteri temsilcileri onlarla iletişim sağlayarak her türlü kolaylığa ve ürüne sahip olmalarını da temin edeceğiz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ertan ise işsizliğin büyük bir sorun olduğu kentte, Metronun 250 kişiye iş vererek aileleriyle birlikte 2 bin kişiye ekmek kapısı olduğu için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından mağazanın protokol açılış kurdelesini kesti. Törene katılan davetliler, Genel Müdür Özerkan eşliğinde mağazaya gezerek bilgi aldı. Özerkan, toplam 21 bin 100 metrekare alan üzerine inşa edilen Metro Toptancı Market Mersin Mağazasında 7 bin metrekare alanda 30 binden fazla ürün satışa sunulduğunu bildirdi.

HÜRRİYET


Geri Dön