29 / 03 / 2024

Metro Turizm'in hisseleri çakıldı!

Metro Turizm'in hisseleri çakıldı!

Yargıtay'ın iş adamı Galip Öztürk'e verilen müebbet hapis cezasını onamasının ardından Borsa İstanbul'da Öztürk'ün ortaklığı olan Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding hisseleri sert bir şekilde düştü




Yargıtay'ın iş adamı Galip Öztürk'e verilen müebbet hapis cezasını onamasının ardından Borsa İstanbul'da Öztürk'ün ortaklığı olan şirket hisseleri sert bir şekilde düştü. 


Yargıtay 1. Ceza Dairesi, işadamı Galip Öztürk'e Kuvvet Köseoğlu'nun öldürülmesine azmettirmek suçundan verilen müebbet hapis cezasını onadı. Haberin ardından Borsa İstanbul'da işlem gören Öztürk'ün ortaklığının bulunduğu şirket payları sert bir şekilde düşüşe geçerek yatırımcısına yüzde 10'u aşan kayıplar verdi. 


İlk seansta genel olarak yatay bir seyir izleyen hisseler ikinci seansta Yargıtay kararının ardından taban fiyatları gördü. Galip Öztürk'ün yüzde 37,68 ile hakim ortağı olduğu Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding'in pay fiyatı ikinci seansta 0,54 liraya gerileyerek taban olurken, yatırımcısına günlük bazda yüzde 10 kaybettirdi. 


Galip Öztürk'ün payı olan diğer şirketlerden, Vanet Gıda yüzde 15,87, Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler AŞ yüzde 10,34, Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yüzde 9,21, Atlas Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı yüzde 7,57, Mepet Metro Petrol AŞ yüzde 4,64 değer kaybıyla günü tamamladı. 


Şirketlerin toplam piyasa değeri bir günde 56 milyon lira düştü   


Borsa İstanbul'da işlem gören Öztürk'ün ortaklığının bulunduğu 6 şirketin toplam piyasa değeri bir günde 56,3 milyon lira gerileyerek 720,5 milyon liradan 664,2 milyon liraya düştü. 


Analistler, Yargıtay kararının ardından Öztürk'ün tutuklanacağı beklentisinin hisseler üzerinde baskı yarattığını belirterek, konuyla ilgili gelişme ve açıklamaların yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor. 



Dünya


Geri Dön