28 / 03 / 2024

Metro ve metrobüs konut fiyatlarını yükseltti!

Metro ve metrobüs konut fiyatlarını yükseltti!

İstanbul’da metro ve metrobüs hatları piyasayı hareketlendirdi. Metrobüsün gittiği Beylikdüzü ile metronun ulaştığı Anadolu yakasında ev fiyatları yükseldi, minibüs hatlarında satışlar kesildi.



Uğur Küçük'ün Özel Haberi... 


Hükümetin özellikle İstanbul’da trafik problemine çözüm olmak için hızlandırdığı metro, Marmaray, metrobüs hatlarında sağlanan ilerleme, ev ve iş yeri fiyatları ile kira bedellerini artırdı. Bölgede çalışan ve daha önce 1 milyon lirayı aşan minibüslerin plaka fiyatları da yüzde 50’ye varan oranlarda düştü. Bu etki önce Beylikdüzü’nde ortaya çıktı. Metrobüs hattının Avcılar’dan Beylikdüzü’ne ulaşması, E-5 çevresi kadar Hadımköy, Esenyurt, Yakuplu gibi bölgelerde konut fiyatlarını yüzde 30’a varan oranlarda artırdı, 100 metrekare konut fiyatları 120 bin liradan 170 bin liraya kadar fırladı. 

Geçtiğimiz günlerde açılan Kadıköy-Kartal metro hattı da Anadolu yakasında fiyatlarına tavan yaptırdı. Emlakçıların verdiği bilgiye göre Göztepe’de 300 bin lirayı bulan 150 metrekare daire fiyatı 380 bin liraya kadar ulaştı. Metro’nun ulaştığı Kartal’da geçen yıl 300 bin liraya alınan bir dairenin fiyatı 400 bin lirayı buldu. Soğanlık’ta geçen yıl 150 bin lira olan bir daire de 200 bin liradan el değiştirmeye başladı. Hızlı artış kira bedellerinde de ortaya çıktı. Beylikdüzü çevresindeki konutlarda büyüklüğüne göre 500 ile 900 lira arasında değişen kiralar, 750 lira ile 1200 lira seviyesine çıktı. Kadıköy’de ise geçen yıl 1000 liraya kiraya verilen bir daire 1300 liraya, Kartal’da da 600 liradan 750 liraya yükseldi. İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanı Koray Öztürk, “İstanbulda 8 dolmuş hattının güzergahını değiştireceğiz. Yeni hatlar devreye girdikçe açıklanacak” dedi. 


Minibüs hatları elde kaldı 

Metrobüs ve metro hatları minibüs plakalarında el değiştirmeleri durdurdu. Avcılar’dan Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy ve Haramidere’ye yolcu taşıyan minibüslerin 750 bin liraya varan plaka bedelleri de 500 bin liraya, Anadolu yakasında 1 milyon lirayı bulan plaka bedelleri de 700 bin liraya kadar düştü.?Gebze-Harem arasında minibüsçülük yapan bir esnaf, “Hangi hattın nereye gideceği belli değil. Toplumda bizi canavar gibi gösteriyorlar. Biz sabahın ilk ışıklarından gece yarısına kadar hizmet veriyoruz. Tek bir hattan 3 bin kişi ekmek yiyor” dedi. İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanı?Koray?Öztürk, “Eskiden esnafımız E-5 paralelinde gidiyordu. Şimdi iç kesimlerden metroya yolcu taşıyacağız. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ile yeni hatlar oluşturacağız” dedi.


Geri Dön