19 / 04 / 2024

Metro, yeni emlak yönetim şirketine Gündüz Bayer'i atadı

Metro, yeni emlak yönetim şirketine Gündüz Bayer'i atadı

Alman Metro Group yeni emlak yönetim şirketinin başına MAM Türkiye Genel Müdürü olan Gündüz Bayer'i atadı



Alman Metro Group, Pakistan, Hindistan, Vietnam, Çin ve Japonya'dan oluşan toplam nüfusu 2 milyar 800 milyonu bulan bölgeyi kavrayacak yeni emlak yönetim şirketinin başına Metro Group Asset Management (MAM) Türkiye Genel Müdürü olan Gündüz Bayer'i atadı.

METRO Cash & Carry'den Real'e, Media Markt'tan M1 Meydan alışveriş merkezlerine kadar perakendenin çok farklı alanlarında faaliyet gösteren Alman Metro Group, Metro Group Asset Management (MAM) Türkiye Genel Müdürü Gündüz Bayer'i; Pakistan, Hindistan, Vietnam, Çin ve Japonya'dan oluşan toplam nüfusu 2 milyar 800 milyonu bulan Asya bölgesinde yeni kurulan MAM'ın başına getirdi. Gündüz Bayer, Alman Metro içerisinde bugüne kadar en yüksek pozisyona çıkmış Türk yönetici oldu.

Türkiye'de sıfırdan başladı
Türkiye'de MAM'ı sıfırdan kuran ve 11 yıldır burada görev yapan Gündüz Bayer, "Bir kaç ay önce grup, Asyada'ki büyüme planları kapsamında orada da bir emlak yönetim şirketi kurmaya karar verdi. Bana teklif ettiler. Ben de kabul ettim" dedi. Diplomat çocuğu olduğu için hayatını sürekli yeniden kurmaktan ve adapte olmaktan yana sıkıntısı olmadığını belirten Bayer, "Ben şu anda İstanbul'daki işimde sabah saat kaçta nerede trafik yaşayacağımdan hangi gün kapıda hangi güvenlik görevlisiyle karşılaşacağıma kadar her şeyi biliyorum. Şimdi yeni bir görev bana çok heyecan verdi" diye konuştu.

Çılgın bir nüfus
Gündüz Bayer, Singapur merkezli ofisten dünya nüfusunun neredeyse yasının yaşadığı 6 ülkeden sorumlu olacağını vurgularken, sözlerini şöyle sürdürdü: "Orada çılgın bir nüfus var tabii. Bu 6 ülkede de Metro Cash & Carry mağazaları var. Hepsinde büyüme planları var. MAM arazi bulup, projeleri geliştiren bir şirket olarak Metro Group içerisende çok özel bir yerde. Büyüme planlarını gerçekleştiren şirket konumunda. Grup hep Cash & Carry, Real, M1 ve Media Markt sıralamasıyla pazara giriyor. Belki onlar da ileriki yıllarda faaliyete başlar."

Türk markalara yeşil ışık
Metro Group'un dünya nüfusunun yarısına sahip bu 6 ülkede alışveriş merkezleri açmaya başlaması halinde en büyük hayalinin Türk markaları oraya taşımak olduğunu belirten Gündüz Bayer, söz konusu ülkelerdeki büyüme potansiyelinden Türk markaların da faydalanmasını istediğini söyledi. 1956 İStanbul doğumlu olan Gündüz Bayer, sırasıyla Bonn İlkokulu (Almanya), Alman Lisesi (Atina), Alman Lisesi (İstanbul), Merz Schule Lisesi ve Hohenheim Üniversitesi'nde eğitim gördü. 1987 yılında Koray İnşaat'ta iş yaşamına atılan Bayer, ardından Kavko Gayrimenkul, Karum Yönetim ve Enelka Taahhüt İmalat ve Ticaret, GBS Emlak Yönetim  şirketlerinde çalıştı. 2000 yılından buyana MAM Metro Grup Asset Management Emlak Yönetim A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

Türkiye'deki en büyük alışveriş merkezi yatırımcısı biziz

METRO Group'un Türkiye'de pek çok ilke imza attığını belirten Gündüz Bayer şunları söyledi: "1999 yılında Gaziantep'te M1 açtık. Bir ilkti. Zincir alışveriş merkezi anlayışını ilk biz getirdik. Ek giderlerin kiralardan ayrılması gibi ilklere imza attık. 98'de Türkiye'de MAM'ı kurmaya başlamıştık. Hâlâ aynı ekip devam ediyor. Ekip çok başarılı. Şu anda Türkiye'de metrekare yönetimi açısından en büyük yatırımcı biziz. 350 bin metrekare alışveriş merkezi (AVM) alanı yönetiyoruz. Metro Cash & Carry eklenince 460 bin metrekareye çıkıyor. Bundan sonra MAM sadece Metro Group'a değil üçüncü şahıslara da danışmanlık yapacak. Grup dışı yatırımlara da destek verecek. Proje, AVM yönetimi yapacağız."

Yıl sonuna kadar 4 Media Markt birer Metro ve Real açacak

Metro Cash&Carry (toptan market) Türkiye'de 13 mağaza sahibi.
Real hipermarketlerin sayısı da 13'e çıktı.
Media Markt'ın 11 mağazası bulunuyor.
10 M1 Meydan alışveriş merkezi var.
2009 yılı sonuna kadar Metro1 mağaza, Real 1 mağaza ve Media Markt ise 4 mağaza açacak.

Bugüne kadar Türkiye'ye 750 milyon Euro yatırdı

MetroGroup'un bugüne kadar Türkiye'de yaptığı yatırım 750 milyon Euro'yu aşıyor.
Toplam çalışan sayısı 7 bin.
Sadece Metro Group Asset Management çalışan sayısı 154.
Demet CENGİZ BİLGİN/Hürriyet


Geri Dön