19 / 04 / 2024

Metrobüse 10 yeni durak eklenecek!

Metrobüse 10 yeni durak eklenecek!

Önümüzdeki yıl kasım ayında başlayacak seferlerle hatta 10 yeni durak daha eklenecek



Beylikdüzü´ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nden metrobüs müjdesi geldi. Avcılar´ı 8.5 kilometrelik bir güzergahla Beylikdüzü´ne bağlayacak hat için Eylül ayında ihaleye çıkılacak. İlk kazmanın Kasım´da vurulacağı metrobüs projesinin 2011 yılı Kasım ayında bitirilmesi planlanıyor.

SÖĞÜTLÜÇEŞME 80-85 DAKİKA

Büyükşehir Belediyesi, proje için yatırım programında 100 milyon lira kaynak ayırdı. Beylikdüzü-Avcılar güzergahında 10 durak bulunuyor. Sefer aralığı ortalama 32 saniye olarak düşünülen hatta istasyon sayısı 40´a çıkacak. Metrobüsün Beylikdüzü hattının yeni durakları `TÜYAP- Hadımköy- Bizimkent- Beylikdüzü Belediye- Beylikdüzü- Haramidere- Haramidere Sanayi- Saadet Mahallesi- Ambarlı- Avcılar Merkez Mahallesi´ olarak belirlendi. 50 kilometrelik Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arasındaki yolculuk süresi 80-85 dakika olacak.

Avcılar-Söğütlüçeşme arasında günde ortalama 700 bin kişiye hizmet veren metrobüs Beylikdüzü´ne ulaştığında günde 1 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak.

UZUN: 4´ÜNCÜ ETAP EN İYİSİ OLACAK

Toplu ulaşımı kolaylaştıran Metrobüs sisteminin 4. etabı olan Avcılar-Beylikdüzü hattı projesi tamamlandı. Metrobüsün Beylikdüzü etabı için bu sene sonuna kadar çalışmalara başlanacak. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Avcılar-Beylikdüzü hattının uzatılmasıyla birlikte ilçe halkının metrobüs özleminin sona ereceğini ve ulaşım kolaylığının Beylikdüzü´ne artı değer katacağını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş´la görüştüklerini kaydeden Başkan Uzun "Kent halkımızdan bu gecikme nedeniyle özür diliyoruz. Beylikdüzü hattı, diğer 3 etaptan çok daha iyi planlanmış olacak. Çünkü, Metrobüs hattının ilk 3 etabında karşılaşılan sisteminin en önemli eksiği durakların fiziki yetersizliğiydi. Beylikdüzü´nde ise tüm duraklar daha geniş ve uzun olacak. Metrobüsün ilk çalışma alanlarında ortaya çıkan aksaklıklar ve hatalar, Beylikdüzü hattında yaşanmayacak. En önemlisi duraklar yer altında ve yolcuların araçlara ulaşımı daha konforlu planlanıyor " dedi.
Star


Geri Dön