19 / 04 / 2024

Metropolist Yapı Zeytirburnu'nda rezidans, otel ve AVM inşa edecek!

Metropolist Yapı Zeytirburnu'nda rezidans, otel ve AVM inşa edecek!

Metropolist Yapı, Merter ve Zeytinburnu'nda satın aldığı arazilerde milyar liralık projeleri başlatacak. Zeytinburnu Demiryolu Garı arazisinde otel, rezidans, AVM ve ticari ünitelerin yer aldığı proje uygulanacak...



ATS Group adıyla birçok inşaat projesine imza atarken, bu yıl içinde Metropolist Yapı & Gayrimenkul markasıyla yoluna devam etmeye başlayan şirket, 2014 yılına yatırım değeri milyar TL'lik olan projelerle girmeyi hedefliyor. Metroplist, bu  hedefi için şehrin merkezi lokasyonlarında yeni araziler satın aldı. Önceki akşam yapılan iftar yemeğinde konuşan Metropolist Yapı&Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derbazlar, 2013'de doğan Metropolist Yapı&Gayrimenkul markasının tek başına gerçekleştirdiği ilk projesinin Metrowin Tower ofis projesi olduğunu söyledi. Pendik'te 50 milyon TL maliyeti olan projenin 12 bin metrekare inşaat alanı üzerinde yükseldiğini kaydeden Derbazlar, 2014 yılı içerisinde yatırım değeri milyar TL'leri bulan yeni projelerini satışa çıkaracaklarını kaydetti. Bunun için Merter'de E-5 yolu üzerinde yer alan Pepsi Dolum Tesisleri'nin arkasında kalan son büyük araziyi satın aldıklarını anlatan Derbazlar, ayrıca 1,5 ay önce Ege Yapı ile birlikte ihaleyle Zeytinburnu Demiryoul Garı arazisini satın aldıklarını söyledi. Ömer Derbazlar, bu araziye otel, rezidans, AVM ve ticari ünitelerden oluşan bir proje yapmayı planladıklarını açıkladı. 


Türk inşaat firmaları ürünlerini sadece yurtiçinde değiş yurtdışında da marka yapmalı


Derbazlar, Türk müteahhitlerin bugüne kadar dünyanın 100'e yakın ülkesinde toplam tutarı 200 milyar doları aşan 6 bin kadar projeye imza attığını vurgulayarak inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu belirtti. Türkiye'de inşaat sektöründeki tüm oyuncuların ürünlerini artık sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da marka yapmalarının önemine işaret eden Derbazlar, Türkiye'nin inşaat sektöründe dünyaya öncülük edebilecek bir seviyeye ulaştığının altını çizdi. Finansal alt yapının da istenilen düzeye çekilmesi halinde Türkiye inşaat sektörünün dünyada bir marka haline geleceğini ve rakipsiz olacağını söyleyen Derbazlar, inşaat sektörünün Türkiye'de ekonomik büyümenin motoru olduğunu ve kalkınmada en önemli rolü üstleneceğini vurguladı. 


Türkmenistan ve Türkiye'de yatırım 

Derbazlar, kendisi ve Yakup Karagöz tarafından 1995 yılında ATS Group adı ile temelleri atılan şirketlerinin, Rusya, Orta Asya ve Ortadoğu coğrafyasında hızlı tüketim ürünleri sektöründe ticaret operasyonunda aktif olarak yer aldıklarını aktardı. Metropolist Yapı&Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derbazlar, 2008 yılından itibaren Türkmenistan'da ve Türkiye'de inşaat ve gayrimenkul sektörüne yönelen ATS Group'un, Sadıkoğlu İnşaat ile Çekmeköy ve Çamlıca'da konut projelerini, Ege Yapı ile Kartal'da 32 katlı Residance bloğu ve 5 katlı Ofisten oluşan Pega Kartal isimli projesini üstlendiğini dile getirdi. 


Leyla İlhan/Dünya Gazetesi


Geri Dön