26 / 04 / 2024

MEÜ Araştırma Hastanesi 2 yıl sonra hizmette

MEÜ Araştırma Hastanesi 2 yıl sonra hizmette

Mersin Üniversitesi bünyesinde yapımına 2001 yılında başlanan araştırma ve uygulama hastanesi gerekli kaynağın aktarılması halinde 2 yılda hizmet verir hale gelebilecek.



Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, 1998 yılında, eski bir eğitim kurumu olan binanın hastaneye çevrildiğini ve sağlık hizmeti vermeye başladıklarını söyledi. 2001 yılında, 85 bin metrekarelik alanı kapsayan 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin temelinin atıldığını anımsatan Aydın, inşaatın yüzde 55'inin tamamlandığını belirtti.

İnşaata bu yıl için 18 milyon TL kaynak ayrıldığını belirten Prof. Dr. Aydın, şöyle konuştu:
"Ancak böyle devam ederse inşaatın bitmesi uzun sürecek. Süreyi kısaltabilmek amacıyla çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Geçtiğimiz haftalarda üniversitemize gelen Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e konuyu aktardık ve daha fazla kaynak yaratılmasını talep ettik. Sayın Bakanımız da bu konuda bize destek sözü verdi. Bütçe artırılır gerekli kaynak aktarılırsa 2 yıl içinde hizmet verir hale gelebiliriz."

Çevre illerden çok sayıda hasta kabul edilecek

İnşaat tamamlandığı zaman Mersin'de üst düzey sağlık hizmeti sunulabileceğine işaret eden Rektör Aydın, şunları kaydetti: "Mersin halkının bu hizmete layık olduğuna inanıyorum. Şu an eski binada hizmetlerimizi yapıyoruz. Ancak daha iyi bir hizmet için inşaatı bir an önce
tamamlamalıyız. Kurum olarak sadece Mersin için hizmet vermiyoruz. Yöresel olarak da önemli bir merkeziz. Bu kapsamda inşaat tamamlandığında çevre illerden de çok sayıda hasta kabul edebileceğiz. Yani hastane sadece Mersin'e değil Çukurova yöresine de hizmet verecek." Prof. Dr. Aydın, hastanenin bir an önce tamamlanması için sadece devlet imkanlarının yeterli olmadığına işaret ederek, bu kapsamda kentteki iş adamlarına da önemli görev düştüğünü bildirdi.

İş adamlarına çağrı

Her fırsatta iş adamlarına destek çağrısında bulunduklarını ancak beklenen ilgiyi göremediklerini ifade eden Aydın, "Münferit destekler oluyor ancak beklenen seviyede değil. Hastanemize daha fazla destek verilmesi gerekir. Çünkü burası kentimize hayat verecek bir mekan olacak. Bu kapsamda tüm iş adamlarımıza destek çağrısını yineliyorum" diye konuştu.

Geri Dön