24 / 04 / 2024

Mevlüt Karakaya: Ankara'nın hala imar, ulaşım, park master planı yok!

Mevlüt Karakaya: Ankara'nın hala imar, ulaşım, park master planı yok!

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya: Ankara'nın hala imar, ulaşım, açık alan, park master planı yok. 20-30 yıl öncesinin planları ile iş yapılmaya kalkılıyor. Ankara'nın 50 yıl sonrasının planı yok



MHP Genel Başkan Yardımcısı ve  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, başkentin uzun süreli imar planı olmadığını belirterek, "Uzun vadeli planlar yaparsanız ve herkes ne olacağını görürse haksızlığın, adaletsizliğin önüne geçersiniz. Ankaralı imar planını, Ankara'nın geleceğini uzun vadeli görebilecek. Bu bilgi, herkese açık olacak, adamı olana açık olmayacak" dedi.


Karakaya, AA muhabirine, Ankara'nın Bala ilçesinde doğduğunu, master ve doktorasını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamlayarak 2001'de profesör unvanı aldığını belirtti. Karakaya, 1999-2003 arasında, Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak görev yaptığını, Gazi, Hacettepe, Başkent ve  İzmir  Ekonomi üniversitelerinde muhasebe-finansman ve bankacılık konularında ders verdiğini ifade etti. 


Ankara büyükşehir belediye başkanlığı için kendinin aday adayı olmadığını, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine görev verdiğini belirten Karakaya, Bahçeli'nin 15 kişilik bir gruba "Ankara Perspektifinden 2014 Yerel Seçim Stratejileri" çalışması yaptırdığını ve "Ankara'da nasıl bir büyükşehir belediye başkan adayı olmalı", "Ankara'nın temel sorunları nedir" ve "Başkan adayının niteliği ne olmalıdır" gibi sorulara cevap aradığını dile getirdi. Karakaya, "Bu araştırmaya göre Ankaralılar, büyükşehir belediye başkanını 'bizden biri ama bizim sorunlarımızı çözecek biri, dürüst, çalışkan, geçmişinde şaibesi olmayan' olarak tanımlamışlar ve bu niteliklere uygun bir aday olması durumunda parti gözetmeden oy verebileceklerini söylemişler" diye konuştu.  


Adaylığın omuzlarına çok büyük bir sorumluluk yüklediğine işaret eden Karakaya, "Türkiye'nin başkentine büyükşehir başkan adayı sıfatını almış olmak bile son derece gurur verici. Önemli olan size güvenen insanlara utandırmamak, büyükşehir belediye başkanı olarak bunu taçlandırmaktır. Bunun olacağına da kesin inanıyorum" dedi. 


-"Ankara'nın hala imar, ulaşım, açık alan, park master planı yok"


Karakaya, Ankara'nın birçok sorunu bulunduğunu ancak en önemlisinin yönetim sorunu olduğunu öne sürerek, sorunların günübirlik politikalarla çözülmeye çalışıldığını söyledi. Karakaya, şöyle devam etti:


"Ankara'nın hala imar, ulaşım, açık alan, park master planı yok. 20-30 yıl öncesinin planları ile iş yapılmaya kalkılıyor. Ankara'nın 50 yıl sonrasının planı yok. Uzun vadeli planlar yaparsanız ve herkes ne olacağını görürse haksızlığın, adaletsizliğin önüne geçersiniz. Bugün bir bölgede bir maksat ile ayrılmış bir bölge, yarın başka bir şey, iki gün sonra bambaşka bir şey olabiliyor. Ankara'nın ekonomisi, rant ekonomisine dönüştürülmüş durumda. Başkentte yaratılan katma değer, hakkaniyetli bir şekilde Ankaralı ile paylaşılmıyor. Biz, Ankara'nın değerini artıracağız ve katma değerden tüm vatandaşları istifade ettireceğiz."


Ankara'nın kaynak sorunu olmadığını ifade eden Karakaya, "Siz, oluşan kaynağı, rant olarak görüp ona göre hareket mi edeceksiniz, yoksa katma değer olarak görüp tüm Ankaralılara paylaştıracak mısınız? Buna karar vermek lazım. Zihniyeti çözdüğünüzde sorun bitiyor. Ankara, son 5 yılda ne kadar bir katma değer, birilerine göre rant üretti ve bunlardan kimler pay aldı? Ankara'nın kaynağını, Ankaralı kullanacak. Ankaralı, imar planını, Ankara'nın geleceğini, uzun vadeli görebilecek. Bu bilgi, herkese açık olacak, adamı olana açık olmayacak. Ankara, günübirlik politikalarla yönetilmeyecek" diye konuştu.  


-"Metroların bir an evvel bitirilmesi gerekiyor"


Ankara'nın ciddi bir trafik sorunuyla karşı karşıya olduğunu savunan Karakaya, şunları söyledi:


"Türkiye'nin başkentinin hala metrosu yok. Ankara'da ciddi şekilde trafik sorunu başladı. Battı çıktılarla, estetik de düşünülmeden sorunlar ertelendi, ötelendi ama bir yere kadar. Bir yerden sonra tıkanmaya başlıyor. Artan taşıt sayısına ve insanların daha rahat ulaşım taleplerine baktığınızda toplu taşımanın, buna cevap vermediğini görüyorsunuz. Peki bu nasıl çözülecek? Raylı sisteme geçmek zorundasınız. Ankara'nın metrolarının bir an evvel bitirilmesi gerekiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 20 sene oyaladıktan sonra törenle Hükümete devretti metroları." 


-"Başkent, boşkent haline geliyor" 


Finans kurumlarının teker teker Ankara'yı terk ettiğini, Başkent'in günden güne kasabaya dönüştüğünü savunan Karakaya, "Başkent, boşkent haline geliyor" dedi. 


Kentte yaşayanların geleceklerini Ankara'da inşa etmek istemediklerini anlatan Karakaya, "Ben, huzur içinde insanların yaşayacağı, Ankaralı olmaktan gurur duyacakları bir kent hayal ediyorum. İnsanların geleceklerini inşa edecekleri bir Ankara hayal ediyorum" diye konuştu. 


-"Çalışacağız ama dürüst çalışacağız"


Karakaya, herkesten oy istediklerini belirterek, "Partisi ne olursa olsun, hangi partiye oy veriyor olursa olsun, görüşü, düşüncesi, ideolojisi, inancı ne olursa olsun, tüm Ankaralılardan, tamamından yetki istiyoruz, oy istiyoruz. MHP'den seçilmiş bir belediye başkanı olacağız ama Ankaralıların belediye başkanı olacağız. Ankaralıya dürüst çalışmayı vaadediyoruz. Çalışacağız ama dürüst çalışacağız" ifadelerini kullandı. 

AA


Geri Dön