18 / 04 / 2024

Mevlüt Oral: Yatırımcı konut almak için seçimi bekliyor!

Mevlüt Oral: Yatırımcı konut almak için seçimi bekliyor!

Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mevlüt Oral, gayrimenkul piyasasında bir belirsizlik olduğunu, bu belirsizliğin seçimlerden sonra ortadan kalkacağını umut ettiğini söyledi.



DÖVİZ kurlarındaki hareketlilik ve seçim öncesi durgunluk emlak piyasasını son günlerde olumsuz yönde etkiliyor. Piyasadaki belirsizlik nedeniyle zorunlu olmadıkça konut alım satımı gerçekleşmediğini ifade eden Oral, "Satıcılar mevcut fiyatlarda direniyor. Konut yatırımcısı ise fiyatların düşeceği beklentisine girdiği için alım satım gerçekleşmiyor. Konut piyasasında yaşanan belirsizlik ve durgunluğun bir başka nedeni ise seçim öncesi bir zamanda olmamızdır. Seçimler sonrası yatırımcının geleceği daha net görebileceğini, piyasanın yeniden hareketlenebileceğini tahmin ediyorum. Bu dönemde piyasalar inişe geçecektir. 


Bu da önemli bir alım fırsatı yaratıyor. Parasını faiz ve dövizde kısa vadeli değerlendirmek yerine gayrimenkul yatırımlarında değerlendirenlerin daha kazançlı çıkacağını öngörüyoruz" dedi. 


YATIRIMCI EMLAĞA YÖNELMİYOR 

7 Haziran'dan bu yana, her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de durgunluk yaşandığına dikkat çeken Oral, "Şu anda piyasa tıkanık. 2014 yılına göre konut satışları oldukça düşük. Fiyatlarda yerinde sayıyor. Yatırımcı emlağa yönelmiyor. Yatırımcıların ilk hedefi döviz oluyor. Bu yüzden müteahhitlerin elinde çok fazla konut var" diye konuştu. 


SEÇİMLERDEN SONRA YERİNE OTURACAK 

Seçim sürecinde tüketicinin endişeli olmasının emlak piyasasını etkilediğini söyleyen Oral, "Seçimlerden dolayı bir belirsizlik var. İnsanlar büyük yatırımlar yapmak için birazcık tedbirli davranıyor, çekiniyor. Ama seçimden sonra bu durum tekrar normale döner. 


İnsanlar Türkiye'nin nereye gideceği, ne olacağı konusunda tedirginler. Seçimlerden sonra birçok taş yerine oturacak. Ona göre millet önünü görecek" sözlerini kaydetti.


Gazete Gerçek


Geri Dön