20 / 04 / 2024

M’Expo projesine, İstanbul'daki muhtarlardan destek geldi!

M’Expo projesine, İstanbul'daki muhtarlardan destek geldi!

Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesine, İstanbul’daki mahalle muhtarlarından destek geldi. İstanbul Muhtarlar Federasyonu Aylık İstişare Toplantısı, Maltepe Dream Hill Hotel’de gerçekleştirildi.



Toplantıya İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakası muhtarları başta olmak üzere, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta ve çok sayıda davetli katıldı.  


'Ben de muhtar çocuğuyum'


Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo için hazırlanan sunum sonrası bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bir muhtar çocuğu olduğu belirterek, “Şunu çok iyi biliyorum ki demokrasinin temel taşları sizlersiniz. Siz demokratik bir gelenekle seçiliyorsunuz, bizler belki sırtımızı bir partiye dayıyoruz ancak sizler mahallelerinize, halkınıza daha çok sırtınızı dayayarak bu görevlere geliyorsunuz. Muhtarlıklar varsa güvende yaşarsınız, muhtarlıklar devletin ilk kapısıdır. Ora bir dergâh kapısı gibi açık olmalı. Her tür sıkıntısı olan ilk size koşuyor” diye konuştu.


'M' Expo ile 14 ilçe kalkınacak'


Maltepe’nin, İstanbul’un hatta tüm Türkiye’nin en önemli sorununun işsizlik olduğunu ifade ederek, M’Expo projesinin böylesi bir soruna çare olabilmek adına gündeme geldiğini belirten Kılıç, şöyle konuştu: 


“M’Expo projesi bir hayalin ürünü değil. Maltepeli muhtarlarımızı proje hakkında bilgilendirerek, örneklerini incelemek üzere Almanya’ya götürdük. Orada bu fuar projesinin ne kadar isabetli olduğunu yerinde gördüler. Bu Maltepe Belediyesi’nin, Ali Kılıç’ın projesi değil, bu Maltepeliler tüm Türkiye’nin projesi. Anadolu Yakası’na, Avrupa kadar yatırım getirilmiyor. Bunu Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile de paylaştım. Buraları bir sanayi ve turizm bölgesi değil. Kalkınma için böylesi bir projeye ihtiyaç var. Ayrıca bu proje dünyada bir ilk olacak. Hem fuar, hem de kongre merkezini, yetmedi bir de yaşam merkezini bünyesinde barındıracak. Bu proje sizlerin de desteğiyle gerçekleşirse Anadolu Yakası 14 ilçesiyle beraber ihya olacak.”


'M'Expo'ya destek yoksa oy da yok'


Münih Fuar Merkezi ile Türk mühendislerin M’Expo’nun kurulacağı alanda çalışmalar yürüttüğünü de sözlerine ekleyen Kılıç, “Sizler zaten M’Expo’ya bu toplantıya katılırken, imza vererek destek olmuşsunuz. Bu imzalarla bizler sizleri de yanımıza alarak milletvekillerine, milletvekili adaylarına, Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na çıkacağız. Seçimler yaklaşıyor, oy istemek için gelen milletvekili adaylarına ‘M’Expo’ya destek yoksa oy da yok’ diyelim” dedi. 



Dünya


Geri Dön