25 / 04 / 2024

Mezitli atıksu tesisi ihalesi yapıldı!

Mezitli atıksu tesisi ihalesi yapıldı!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MEŞKİ) tarafından Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'nin ihalesi yapıldı. Avrupa imar ve Kalkınma Bankasından 20 Milyon Avro tutarındaki dış kaynaklı kredi ile yapılacak tesis, 384 bin kişiye hizmet verecek.



Mersin  Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MEŞKİ) tarafından Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'nin ihalesi yapıldı.  Avrupa imar ve Kalkınma Bankasından 20 Milyon Avro tutarındaki dış kaynaklı kredi ile yapılacak tesis, 384 bin kişiye hizmet verecek. İhaleyi kazanan firma, karbon, azot ve fosfor giderimli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapımı ve 5 yıl süre ile işletme hakkını elde edecek. Büyükşehir Belediyesi Başkam Burhanettin Kocamaz, 8 firmanın katıldığı ihale ilgili açıklama yaptı. 

Kocamaz, şu bilgileri verdi; "Temel amacımız çevre bilinci oluşturarak gelecek nesillere daha modem, daha yaşanabilir bir şehir, daha iyi bir çevre bırakabilmektir. Halkımıza temiz ve sağlıklı bir Mersin kurmanın gayreti içindeyiz. Mezitli Atıksu Arıtma Tesisinin Tasarım - Yapım ve İşletimi İşi ihalesine sekiz firma katılmıştır. Bu sekiz firmadan biri teşekkür yollamıştır. Yapılacak olan bu Arıtma Tesisi ile Mezitli Atıksu sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır. İhale komisyonu tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda yeterlilik şartlarını sağlayan, teknik açıdan uygun ve en ekonomik teklifi veren firma ihaleyi kazanmış sayılacaktır. İki yıl olarak öngörülen inşaat süresi sonunda tesisin tamamlanarak işletmeye alınması ve Mersin halkına hizmet vermesi hedeflenmektedir. Dosyaların incelenmesinin ardından sonuçlar ilgililere tebliğ edilecektir.



Hürriyet  Çukurova-Gap 


Geri Dön